Фільм "Тренер" про Мирона Маркевича – прем'єра на 2+2

Фільм "Тренер" про Мирона Маркевича – прем'єра на 2+2
Поделиться в социальных сетях:

5 березня, о 19:00 телеканал 2+2 покаже документальний фільм про видатного українського тренера Мирона Маркевича.

"Я знав точно, що я зроблю команду, куди б я не поїхав. Я такий був заведений, тільки чекав дзвінка… і він прозвучав", – так говорить тренер "Дніпра" про один з вирішальних моментів свого професійного життя.

У лютому нинішньому наставнику "Дніпра" виповнилося 65 років. Колектив спортивної редакції "2+2" підготував документальний спецпроект, в якому сам ювіляр, його колеги, родичі, друзі, учні розкривають життєві та професійні принципи Мирона Богдановича, згадують визначальні етапи його кар'єри, діляться подробицями особистого життя, взаємин з дружиною, дітьми, онуками.

Рівно півжиття тому Мирон Маркевич  став тренером. А після сезону 2014/2015 років за ним утвердилось звання "Топ-тренер". Такого звання немає серед переліку професій, ним нагороджують колеги. "Мені сказали. Я не повірив, але мені дали папір, підписаний Алексом Фергюсоном, – згадує Мирон Маркевич запрошення на Форум кращих тренерів Європи. – То було приємно, що я з України. То було важливо не тільки для мене, що тренер з України приїхав. Немає таких грошей, щоб це купити!"

Фільм піднімає завісу над мотивами багатьох вчинків Мирона Маркевича. Розповідає, яку роль в його професійному житті відіграли Олександр Ярославський та Ігор Коломойський, яким був розмір його першої тренерської зарплатні у харківському "Металісті", чому, всупереч бажанню багатьох футбольних функціонерів, він погодився очолити національну збірну.

Прем'єра документального фільму "Тренер" відбудеться на каналі 2+2 5 березня о 19:00, відразу після прямої трансляції матчу 17-го туру Чемпіонату України з футболу "Динамо" – "Дніпро". 

Поделиться в социальных сетях:

Последние новости

На телеканале 2+2 премьера мини-сериала «Переслідуючи вогонь»
Ни ловушки, ни пули его не берут: африканские дикари приносят человеческие жертвы речному чудовищу
Жаждут человеческой крови: ученые обнаружили опасные бактерии-«вампиры»
Способен прожечь металл: «Укроборонпром» разработал уникальный «карандаш» для разминирования
Коварство информационной войны: как российские пропагандисты влияют на наше физическое здоровье?
Очевидец рассказал о таинственном появлении «лесного человека» на Международном симпозиуме ученых
Узнать больше