Канал "2+2" провів допрем'єрний показ документального фільму "Край Землі: Зона АТО"

Канал "2+2" провів допрем'єрний показ документального фільму "Край Землі: Зона АТО"
Поделиться в социальных сетях:

7 жовтня відбувся допрем'єрний показ документального фільму українського режисера Крістіана Жерєгі "Край Землі: Зона АТО", в основу якого лягли історії дев'яти воїнів, зняті на лінії фронту влітку 2014-го року на Луганщині.

Національна прем'єра фільму, запланована до Дня захисника України, відбудеться на каналі "2+2" 14 жовтня.

Почесними гостями показу стали герої фільму (позивні: "Капелан", "Висота", "Кузьміч", "Ворон", "Артист"), інші бійці добровольчих батальйонів, де-хто прийшов у гості до "2+2" просто зі шпиталю. Хлопці поділились останніми новинами зі свого сьогодення: хтось вже демобілізувався і організовує дитячий будинок сімейного типу, хтось став батьком, хтось продовжує служити на передовій.

Показ відвідали журналісти, ведучі, митці, котрим небайдужа доля героїв, про яких держава дуже часто воліє забувати, і які активно займаються волонтерською діяльністю: Марічка Падалко, Руслан Ярмолюк, Соломія Вітвицька, Юрій Бутусов, Ігор Захарченко, Анатолій Матешко, Володимир Тихий, Арсен Мірзоян (автор пісні "Край землі", яка дала назву фільму в стала його саундтреком).

У вітальному слові ведучий програми "Спецкор", військовий кореспондент телеканалу "2+2" Руслан Ярмолюк зауважив, що "фільм дозволяє побачити широкі, розгорнуті історії людей на війні, які неможливо втиснути в короткі репортажі".

Автор фільму Крістіан Жерєгі особливо наголосив на тому, що в роботі над "Краєм Землі" ним рухало "бажання зібрати й задокументувати якісь дуже прості, але дуже важливі речі, дати можливість бійцям просто виговоритись, розповісти, як вони бачать своє місце на цій війні, чому пішли воювати, про що мріють".

Прем'єра фільму "Край землі: Зона АТО" відбудеться на каналі "2+2" 14 жовтня о 22:45. Також до Дня захисника України "2+2" підготував низку інших спеціальних проектів: прем'єру документального фільму "Льотчики", прем'єру нового сезону ток-шоу та концерт "Хоробрі серця", прем'єру спецпроекту "Цілком таємно. Посттравматичний стресовий розлад" (про особливості адаптації бійців до мирного життя), показ серіалу "Гвардія" та документального проекту "Війна за свій рахунок".

Марічка Падалко на допрем'єрному показі "Край Землі: Зона АТО"

Читайте також: На допрем'єрному показі фільму "Край Землі: Зона АТО" глядачі не стримали сліз

Поделиться в социальных сетях:

Последние новости

На телеканале 2+2 премьера мини-сериала «Переслідуючи вогонь»
Ни ловушки, ни пули его не берут: африканские дикари приносят человеческие жертвы речному чудовищу
Жаждут человеческой крови: ученые обнаружили опасные бактерии-«вампиры»
Способен прожечь металл: «Укроборонпром» разработал уникальный «карандаш» для разминирования
Коварство информационной войны: как российские пропагандисты влияют на наше физическое здоровье?
Очевидец рассказал о таинственном появлении «лесного человека» на Международном симпозиуме ученых
Узнать больше