Футбольна книга рекордів Гіннеса

Футбольна книга рекордів Гіннеса
Поделиться в социальных сетях:

У футболі кожен гравець намагається досягти великих успіхів. Не кожному це вдається, але є ті, хто ставить рекорди, котрі тримаються дуже довго. Розглянемо добірку найбільш вражаючих з них.

Роберт Левандовський – автор найшвидшого пента-трику. Рекорд було встановлено під час Чемпіонату Німеччини між Вольфсбургом та Баварією. Після першого тайму встановився рахунок 1:0 на користь "вовків". Але Роберт Левандовський, який вийшов на поле у цей час, змінив рахунок до 5:1 всього за дев'ять хвилин. Таким чином, спортсмен забив найшвидший хет-рик, покер та пента-трик, а також став першим гравцем, який, забивши 5 м'ячів, вийшов на заміну.

Роберт Левандовський

Роберт Левандовський. Фото: dynamo.kiev.ua

Пеле має найбільшу кількість забитих м'ячів за кар'єру (1279). "Король футболу" провів понад тисячі ігор. Наразі жоден з гравців навряд чи зможе наблизитись до його рекорду. Перша та головна причина: у статистиці форварда враховуються поєдинки не тільки на професійному, а й на дитячому та юнацькому рівнях, а також товариських поєдинках. Забиті м'ячі теж враховуються у цих категоріях. Друга причина – гра з підліткового віку у нападі. Наприклад, Кріштіану Роналду на початку кар'єри грав у півзахисті і не забивав голи, а почав лише згодом у Манчестер Юнайтед.

Пеле

Пеле. Фото: dynamo.kiev.ua

Найгучніша арена – "Тюрк Телеком Арена". Рекорд було зафіксовано на матчі між Галатасараєм та Фенербахче. А саме, 131,776 децибела. На поєдинку спеціально був присутній представник книги, який зафіксував цей світовий рекорд.

Тюрк Телеком Арена

"Тюрк Телеком Арена". Фото: stadiums.at.ua

Найшвидший гол – Дейміан Морі. М'яч, який забив форвард австралійської команди Еделаїд Сіті у 1995 році, перетнув лінію воріт за 3,68 секунд.

Дейміан Морі

Дейміан Морі. Фото: alchetron.com

Найбільший футбольний банер - фанати Рівер Плейту. На цей проект збирали кошти в Перу, Аргентині, Австралії, Чилі та Іспанії. Спочатку планувалося зробити банер з емблемою клубу на 6,2 кілометри. Але потім було вирішено збільшити розмір до 7 кілометрів 829 метрів і 74 сантиметра.

Фанати Рівер Плейту

Рекордний банер выд фанатів Рівер Плейту. Фото: lenta.co

Футбол – це фантастичний вид спорту, який підштовхують фанатів до нових цікавих досягнення.

Поделиться в социальных сетях:

Последние новости

На телеканале 2+2 премьера мини-сериала «Переслідуючи вогонь»
Ни ловушки, ни пули его не берут: африканские дикари приносят человеческие жертвы речному чудовищу
Жаждут человеческой крови: ученые обнаружили опасные бактерии-«вампиры»
Способен прожечь металл: «Укроборонпром» разработал уникальный «карандаш» для разминирования
Коварство информационной войны: как российские пропагандисты влияют на наше физическое здоровье?
Очевидец рассказал о таинственном появлении «лесного человека» на Международном симпозиуме ученых
Узнать больше