Цікаві традиції з усього світу

Цікаві традиції з усього світу
Поделиться в социальных сетях:

Люди усіх національностей та епох створювали ритуали, що мали для них сакральне значення. Деякі традиції, звичні для певного народу, справді дивують.

  • У Кенії чоловік після весілля зобов'язаний протягом місяця носити жіноче вбрання і робити жіночу роботу. Так заведено для того, щоб чоловік краще розумів, що значить бути жінкою.
  • У Норвегії вважається нетактовним поступатися місцем у транспорті людям у віці. Там це трактується як демонстрація фізичної переваги.

  • У Китаї вітається гучне «плямкання». Якщо гості їдять безшумно, цим вони ображають господарів і кухарів. Вважається, що тиха їжа – їжа без задоволення.
  • У Греції прийшовши в гості, не можна захоплюватися картиною або вазою. Інакше господар буде змушений подарувати її вам.
  • У Новій Зеландії представники корінного населення, маорі, при зустрічі один з одним труться носами. Після цього маорі сприймають людину як свого друга, а не просто як приїжджого. Цієї традиції дотримуються навіть при зустрічах на «вищому рівні», тому не дивуйтеся, якщо побачите по телевізору, як президент якоїсь країни треться носом з представником Нової Зеландії. Це етикет і його порушувати не можна.

  • На Нікобарських островах, якщо хлопець виявив бажання одружитися на дівчині, він повинен стати «рабом» в будинку дівчини, і тривати це може від 6-ти місяців до року. За цей час обраниця визначається, хоче вона такого чоловіка чи ні. Якщо дівчина погоджується, сільський голова оголошує їх чоловіком і дружиною. Ну, а якщо ні – хлопець повертається додому.
  • В’єтнамці бояться, що жінка перейде їм дорогу, так само, як у нас бояться чорної кішки. Йдучи на роботу або у справі, вони уникають побачити першою жінку. Якщо вийшовши з дверей, перша, кого в’єтнамець зустріне, буде жінка, він спробує повернутися додому і відкласти усі справи на завтра.

  • Голова будь-якої людини в Таїланді не залежно від віку, статі та соціального положення вважається священною. За багатовіковим тайським повір'ям, дух людини, який охороняє її життя, знаходиться саме в голові. Тому погладити по голові, наїжачити волосся або просто доторк до голови людини сприймається як справжня образа.
Поделиться в социальных сетях:

Последние новости

Business Breakfast с Владимиром Федориным от Forbes теперь доступен на Киевстар ТВ
В нефтегазовом государстве не хватает топлива: в россии сообщают о дефиците бензина
В нефтегазовом государстве не хватает топлива: в россии сообщают о дефиците бензина

Все благодаря санкциям и слаженной работе ВСУ, СБУ и ГУР…

«Затерянный мир» расскажет, как война влияет на развитие технологий
«Затерянный мир» расскажет, как война влияет на развитие технологий

Для научно-технического прогресса война становится катализатором развития…

Героические достижения украинцев: защитник на протезе семь метров протащил самолет Ан-26 и пробежал марафон в Лондоне
Героические достижения украинцев: защитник на протезе семь метров протащил самолет Ан-26 и пробежал марафон в Лондоне

Роман Кашпур и другие украинские ветераны поражают мир своим мужественным примером…

«Большая ложь»: как российская пропаганда использует методы нацистов для дезинформации?
«Стреляют с бионическими руками»: украинские защитники после ранений и ампутаций возвращаются на фронт
Узнать больше