Чоловік 40 років щодня висаджує по дереву в день

Чоловік 40 років щодня висаджує по дереву в день
Поделиться в социальных сетях:

Джадав Пайнген мешкає на найбільшому річковому острові у світі. Вже 40 років, починаючи з 16 років, чоловік садить одне дерево кожен день на віддаленому острові.

У 1979 році Джадав Пайнген, у свої 16 років, зіштовхнувся з великою кількістю мертвих змій. Вони загинули, через надмірну спеку після повені, яка вимила їх на пустинний берег. Саме тоді і там, Джадав розпочав місію свого життя – врятувати острів Медулі від ерозії шляхом посадки дерев. 

Працюючи невтомно кожен день, він висадив 550 гектарів лісу, більший, ніж Центральний парк в Нью-Йорку (340 га).

Цей ліс став домом для бенгальських тигрів, індійського носорога, і навіть стадо з понад 100 слонів регулярно відвідує його кожен рік.

Спочатку на висаджування дерев я витрачав дуже багато часу, але потім це стало набагато легше, я став використовувати насіння вже висаджених дерев. Найважче – оберігати дерева, найбільшої шкоди їм завдають саме люди. У природі немає монстрів, окрім людей.

Джадав Пайнген

Найбільший річковий острів у світі, Медулі, може зникнути. Протягом останніх 70 років, Медулі скоротився більше, ніж наполовину, і є побоювання, що він зануриться у воду в найближчі 20 років. Острів знаходиться під постійною загрозою через велику ерозію ґрунту на берегах. Причиною цього вважаються великі набережні по річці Брахмапутрі. Їх вистеляли, щоб захистити міста під час мусонного сезону, що перенаправляє спустошливу лють річки на острів. З 1991 року було змито більше 35 сіл. І хоча індійська влада намагається з'ясувати, як врятувати острів, його життя може бути навіть коротшим. Зберегти острів насправді - важливо бодай для одного місцевого екологічного активіста.

За матеріалами документального фільму "Forest Man", William D McMaster.

Поделиться в социальных сетях:

Последние новости

Смотри матч «Динамо» – «Полесье» на телеканале 2+2
На телеканале 2+2 премьера мини-сериала «Переслідуючи вогонь»
Ни ловушки, ни пули его не берут: африканские дикари приносят человеческие жертвы речному чудовищу
Жаждут человеческой крови: ученые обнаружили опасные бактерии-«вампиры»
Способен прожечь металл: «Укроборонпром» разработал уникальный «карандаш» для разминирования
Коварство информационной войны: как российские пропагандисты влияют на наше физическое здоровье?
Узнать больше