Чим лікують похмілля в різних країнах

Распространить в социальных сетях:

Різні країни – різні методи!

Вихідні закінчилися, час ставати до роботи. Але як позбутися неприємних наслідків після новорічних свят? Пропонуємо вашій увазі добірку засобів з різних країн світу, що полегшують самопочуття після вчорашньої гульні.

Великобританія: традиційний британський сніданок.


Британський сніданок включає бекон, ковбасу, яйця, чорний пудинг (кров’янка), смажений хліб або тости та запечені боби. Британці вважають, що жир в їжі допомагає вбирати алкоголь.

Індія: лимонна вода і трав'яний чай.


Трав'яні чаї містять антиоксиданти. Вони допомагають печінці швидше відновлюватися і обробляти токсини, які поглинаються разом з алкоголем. Індуси також рекомендують додавати імбир або лаванду, щоб позбутися нудоти.

Польща: огірковий розсол.


Поляки переконані, що оцет, який містить розсіл, допомагає придушити головний біль і полегшити дискомфорт. Дехто вживають кисле молоко, щоб отримати такий же ефект.

Греція: цацики.


Грецький соус цацики складається з йогурту, змішаного із дрібно нарізаними огірком, зубком часнику, ложкою оливкової олії, сушеною м'ятою та перцем чилі.

Японія: умебоші


Умебоші, тобто солоні мариновані сливи, просочені зеленим чаєм, – найкраща страва для японців, які випили занадто багато. Вважається, що умебоші допомагають травленню. Окрім того, цілющі сливи загалом покращують стан здоров’я, можуть допомогти від болю у м’язах, зменшують відчуття втоми, покращують роботу серцево-судинної системи та навіть лікують захворювання горла.

Канада: путин.


Популярна їжа в Канаді, яка повільно поширюється в інші країни, готується зі смаженої картоплі фрі, подрібленого сиру та соусу.

Америка: "Кривава Мері".


Томатний сік має найвищу концентрацію лікопіну – потужного антиоксиданту, що сприяє швидкому відновленню організму.

Німеччина: "похмільний сніданок".


Німецький "похмільний" сніданок схожий більше на закуску та складається з маринованого оселедця та цибулі.

Монголія: мариновані овечі очі.


Щоб позбутися похмілля, у Монголії вживають мариновані овечі очі з томатним соку.

Перу: лече де тигре.


Хоча назва й перекладається як "молоко тигра" (через білий колір напою), він складається лише з соку лайма, цибулі, чилі, солі, перцю і маринаду з-під рибної консерви. Одна чарка повинна полегшити похмілля.

Колумбія: санкочо.


У Колумбії похмілля називається "Tengo guayabo", що буквально перекладається як "У мене є мангове дерево". Звучить приємно, чи не так? А от лікують його тут за допомогою супу з м'яса (як правило, обирають свинину), картоплі, кукурудзи і овочів.

Південна Африка: омлет з яєць страуса.


Одне страусине яйце є еквівалентом 24 курячих, які містять масу корисних речовин, що полегшують похмілля. Але африканці переконані, що без амасі – суміші сиру та молочної сироватки – ефекту не буде. Ця суміш багата пробіотиками, які допомагають відновитись шлунку.

Мексика: менудо.


Мексиканський "похмільний" суп складається з коров'ячих шлунків та червоного перцю чилі. Така суміш прояснює голову та стимулює травлення.

Італія: подвійний еспресо.


Все очевидно – кофеїн забезпечує приплив енергії і нейтралізує етанол, що міститься в спирті.

Китай: конджі та зелений чай.


Рисова каша на курячому бульйоні (інколи з додаванням фаршу та овочів) сприяє виведенню токсинів. До речі, їдять цю страву не тільки з похмілля, але і під час корабельної хитавиці.

Норвегія: лютефіск.


Сушена біла риба, оброблена лугом, вживається до, під час і після святкового обіду.

Бангладеш: кокосова вода.


Кокосова вода поповнює запас електролітів, які були втрачені під час застілля. Вона ідеальна для відновлення водно-сольового балансу.

Таїланд: пад кі мао ("п'яна локшина").


Насправді ж, ніякого алкоголю страва не містить. Складається вона з рисової локшини, соєвого соусу, часнику, паростків квасолі, м'яса та морепродуктів.

Чехія: утопенці.


Незважаючи на назву ("утопенці" з чеської перекладається як "втопленики"), це звичайні мариновані сосиски.

Данія: пиво.


От у Данії все просто. Щоб позбутися наслідків від надмірного споживання алкоголю треба випити… пиво.

Франція: брандада.


Так у Франції називають запечену суміш з розтертого в пасту філе вимоченої солоної тріски, картоплі, часнику та оливкового масла.

Нова Зеландія: молочний шоколад.


Приємне лікування похмілля, чи не так?

Распространить в социальных сетях:

Последние новости

Читать больше