5 найфантастичніших і моторошних способів померти

5 найфантастичніших і моторошних способів померти
Поделиться в социальных сетях:

Вчений-фізик Пол Доерті і письменник-фантаст Коди Кессіді розповіли про свою дворічну роботу в пошуках найжахливіших способів померти. Експерти відповіли на запитання, які хвилюють людей.

Два роки тому Пол Доерті і Коді Кессіді випустили книгу під оптимістичною назвою «А потім ти вмираєш», в якій зібрали найвитонченіші обставини смерті і з точки зору науки відповіли на запитання на кшталт «Що буде, якщо мене проковтне кит» або «Що буде, якщо сунути руку в адронний коллайдер». Про це повідомляє bigpicture.

Експерти розглянули безліч смертельних ситуацій. Журналісти відібрали п'ятірку найцікавіших, чотири з яких, на щастя, не загрожують нам в реальному житті.

Чи можна вбити людину гучним звуком?


Звук голосніше 185 децибел вважається смертельним порогом гучності для людини. Занадто гучний звук призводить до повітряної емболії – проникненню бульбашок повітря в артерію. В результаті кров перестає надходити до серця і мозку.

120 децибел – це боляче. 150 децибел – це гучність реактивного двигуна літака. Звук у 154 децибел використовують, щоб тестувати міцність космічних кораблів. Вибух може спровокувати звукову ударну хвилю, яка розриває людські легені. Різкий звук потужністю більше 190 децибел – це щось схоже. Так що так, звуком можна вбити.

Що буде, якщо прив'язати до людини вантаж і відправити його на дно Маріанської западини?


Якщо ви просто будете повільно занурюватися в Маріанську западину з вантажем на ногах, то банально захлинеться. Тому набагато цікавіше дізнатися, що буде якщо вийти з батискафа, опинившись на дні. В основному людське тіло складається з води, тому ви в загальних рисах залишитеся тієї ж форми, що і на суші. Але є проблема з повітряними порожнинами в тілі: у носі, горлі, грудях. Вони проваляться всередину. А потім ви помрете. І стиснуте тіло навіть не спливе, а залишиться на дні.

Приблизно те ж станеться на поверхні Марса, на якій людина зможе вижити близько 15 секунд, перш ніж повітря з легенів повністю вийде.

Що буде, якщо пробурити тунель крізь Землю і стрибнути в нього?


Це класична шкільна задача з фізики. Як відомо, ви долетите до протилежного кінця за 45 хвилин. Але ця відповідь дуже нудна, тому що найцікавіше трапиться з вами по дорозі.

Насправді ви згорите до атомів ще до потрапляння в ядро, адже центр Землі спекотніший, ніж поверхня Сонця. До того ж, тиск і щільність повітря подвоюються кожні 4,57 км глибини, тому після 10-кратного подвоєння (на глибині 45,7 км) повітря буде по щільності як вода, що не дасть вам занурюватися глибше.

Що буде, якщо опинитися поруч з нейтронною зіркою?


Якщо ви опинитеся поруч з нейтронної зіркою, то ваше тіло або розірве навпіл від сильного і нерівномірного тяжіння, або сильне магнітне поле знищить всі зв'язки між атомами в тілі, і воно перетвориться в шматок рідкої плазми.

Як збільшити шанси вижити, якщо опинився в падаючому ліфті?


Експерти пояснили, що стрибати в падаючому ліфті марно, а ось лягти на спину – це непоганий варіант. Так удар розподілиться рівномірно по всьому тілу. Якщо ви будете стояти, то ви вже приземлитеся, а ваші органи продовжать летіти до підлоги. Вся надія на те, що стінки ліфта щільно прилягають до стінок шахти і на дні виникне невеликий тиск повітря плюс кабель трохи пом’якшить удар.

За матеріалами: bigpicture.

Більше цікавого читайте на 2+2.

Поделиться в социальных сетях:

Последние новости

На телеканале 2+2 премьера мини-сериала «Переслідуючи вогонь»
Ни ловушки, ни пули его не берут: африканские дикари приносят человеческие жертвы речному чудовищу
Жаждут человеческой крови: ученые обнаружили опасные бактерии-«вампиры»
Способен прожечь металл: «Укроборонпром» разработал уникальный «карандаш» для разминирования
Коварство информационной войны: как российские пропагандисты влияют на наше физическое здоровье?
Очевидец рассказал о таинственном появлении «лесного человека» на Международном симпозиуме ученых
Узнать больше