2 квітня на "2+2" стартує новий сезон "Помсти природи"

2 квітня на "2+2" стартує новий сезон "Помсти природи"
Поделиться в социальных сетях:

У суботу, 2 квітня, о 13:00 в ефірі телеканалу "2+2" стартує новий сезон програми "Помста природи", що розповідає про природні катаклізми, їх причини та уроки, які вони дають людству.

У новому сезоні "Помсти природи" розповідь про стихійні лиха й природні та техногенні катастрофи буде доповнена глибинним аналізом причин глобальних природних катаклізмів. Оновлена інфографіка проекту, зокрема інтерактивна карта, допоможуть глядачам швидко зорієнтуватися в тому, де саме відбувають події, про які йдеться в сюжеті, отримати коротку географічну довідку про місцевість, в якій сили природи показують свій норов.

"Ми прагнемо не просто вразити глядачів добіркою яскравого відео "помсти природи", а й поповнити їхні знання про нашу планету, про те, які з найпоширеніших стихійних лих зумовлені природними чинниками, а які  є наслідками техногенної діяльності людства. Наприклад, якщо подивитися на карту природних катаклізмів, то ми побачимо, що більшість з них трапляються в певні частині земної кулі. Землетруси, цунамі та вулканічні виверження переважно турбують мешканців лише певних країн. Причина цього – "Вогняне кільце", що проходить по контуру Тихого океану, – будемо наочно показувати, що це таке і, як воно працює. Також у новому сезоні наш глядач побачить багато рейтингів: "Найсильніші землетруси в історії", "Найбільш смертоносні вулкани", "Найстрашніші урагани за останні 30 років", – розповів керівник проекту Максим Сухенко.

Пізнавальною спецтемою одного з перших випусків нового сезону "Помсти природи" стане розповідь про природне явище планетарного масштабу "Ель-Ніньйо" – різке підвищення  температури  води на сході Тихого океану. Саме воно, на думку вчених, є причиною нетипових змін клімату по всі планеті: теплих зим і холодних весен у Європі, аномального похолодання на  Близькому Сході та в Азії, небувалих снігопадів у Північній Америці. Теплий дощовий грудень і сніжний холодний березень в Україні – це також відгомін далекого тихоокеанського Ель-Ніньйо.

Оновлена "Помста природи" виходитиме в ефірі "2+2" щосуботи з повтором у понеділок. Хронометраж випуску 30 хвилин. 

Поделиться в социальных сетях:

Последние новости

Ни ловушки, ни пули его не берут: африканские дикари приносят человеческие жертвы речному чудовищу
Жаждут человеческой крови: ученые обнаружили опасные бактерии-«вампиры»
Способен прожечь металл: «Укроборонпром» разработал уникальный «карандаш» для разминирования
Коварство информационной войны: как российские пропагандисты влияют на наше физическое здоровье?
Очевидец рассказал о таинственном появлении «лесного человека» на Международном симпозиуме ученых
«Затерянный мир» расскажет историю, которая не имеет права быть забытой – Каховская ГЭС
«Затерянный мир» расскажет историю, которая не имеет права быть забытой – Каховская ГЭС

О разрушенной Каховской ГЭС, которая содержала одно из крупнейших водохранилищ Европы…

Узнать больше