10 найбільших пожертвувань 2017 року

10 найбільших пожертвувань 2017 року
Поделиться в социальных сетях:

The Chronicle of Philanthropy – відстежують суми, віддані на благодійність, і щороку публікують відомості про найбільші публічні пожертвування. У 2017 році чимало учасників списку Forbes виділили кошти на розвиток медицини і науки.

У 2016 році 10 найбільших пожертвувань склали в сукупності $4,3 млрд. Цьогоріч загальна сума досягає $10,2 млрд.

Очолюють список 10 найбільших пожертвувань 2017 року три пожертви на суму $1 млрд і більше. Всі вони надійшли від заможних благодійників, які заробили свої статки в світі технологій.

Найбільше пожертвування зробили засновник Microsoft Білл Гейтс і його дружина Мелінда на загальну суму $4,6 млрд в акціях компанії. Адресатом став фонд, створений подружжям у 2000 році, діяльність якого спрямована на розвиток охорони здоров'я, підвищення рівня життя і освітні проекти по всьому світу. За даними Forbes, капітал фонду становить приблизно $40 млрд, а особистий статок Гейтса досягнув $92 млрд.


Слідом за Гейтсами засновник Facebook Марк Цукерберг і його дружина Прісцилла Чан передали $1,9 млрд Фонду Чан-Цукерберг, некомерційному підрозділу їх власної організації Chan Zuckerberg Initiative. За повідомленням The Chronicle of Philanthropy, кошти будуть спрямовані на освітні проекти, будівництво житла, науку і вдосконалення системи кримінального правосуддя. За даними Forbes, статки Цукерберга становлять $ 75,8 млрд.


Найцікавіші експонати виставки споживчої електроніки CES 2018

Третє найбільше пожертвування зробили Майкл Делл, засновник компанії Dell, і його дружина Сьюзен. Делли пожертвували $1 млрд в якості основи для власної благодійної організації, Фонду Майкла і Сьюзен Делл. За останніми розрахунками фахівців Forbes, стан Майкла Делла дорівнює $24 млрд.


У звіт The Chronicle не ввійшли пожертви, про які не повідомлялося публічно. Крім того, в ньому не згадуються пожертви у формі предметів мистецтва або анонімні подарунки.

Більше цікавого читайте на 2+2.

Поделиться в социальных сетях:

Последние новости

«Большая ложь»: как российская пропаганда использует методы нацистов для дезинформации?
«Стреляют с бионическими руками»: украинские защитники после ранений и ампутаций возвращаются на фронт
«Знали, что делаем эпохальное украинское кино», - Алексей Гнатковский о съемках в «Довбуше»
«Знали, что делаем эпохальное украинское кино», - Алексей Гнатковский о съемках в «Довбуше»

На Киевстар ТВ новый выпуск проекта «Про кіно для ТеБе»…

Правда о передаче Крыма: как на самом деле полуостров стал частью Украины?
Загадка в Сомином: таинственный водяной монстр затягивает скот на дно озера в поселке на Волыни
Пропаганда заставляет людей верить в героизацию войны: что действительно скрывается под маской «неизвестного героя»?
Узнать больше