Бурштиновий клондайк. Хто "вимиває" мільярди з бюджету?

Люстратор 7.62. Проклятие системы
Бурштиновий клондайк. Хто "вимиває" мільярди з бюджету?
Поделиться в социальных сетях:

Хто стоїть на чолі кримінального угрупування, що незаконно видобуває бурштин в Україні -  у журналістському розслідуванні програми Люстратор. Спецпроект на 2+2.

Україна – друга у світі країна за покладами бурштину. У грошовому еквіваленті це мільярди гривень  щороку. Але прибутковий бізнес сьогодні поза законом, у руках ділків. Понад десятиліття на Поліссі йде війна за "сонячний камінь". Більшість точок видобутку знаходиться під контролем або кримінальних ділків, або силовиків, або депутатів. Влада старанно намагається розіграти боротьбу з нелегальними копачами, але Волинь вже перетворилась на  сировинний придаток для багатьох держав. Озброєні люди, розорена природа і бронетехніка – так у центрі Європи розкрадають надра нашої країни. За роки такого бізнесу, місцеві ліси перетворились на пустелі.

Журналіст програми Люсторатор. Спецпроект Майя Мірошниченко дізналася, хто тримає в страху "бурштиновий" регіон, яким чином працює підпільний цех з обробки "сонячного каменю" та як Полісся перетворилось на місце, куди з'їжджається криміналітет з усієї країни. 

Чому влада не поспішає легалізувати бурштиновий промисел? Хто з чиновників володіє золотими "клондайками"? Кому вигідне та скільки коштує мовчання правоохоронців, котрі "не помічають" чорний ринок каменю?

Секрети небезпечного поліського видобутку дивіться у програмі Люстратор. Спецпроект у неділю, 06 листопада, о 12:00 на каналі 2+2.

Поделиться в социальных сетях:

Последние новости

На телеканале 2+2 премьера мини-сериала «Переслідуючи вогонь»
Ни ловушки, ни пули его не берут: африканские дикари приносят человеческие жертвы речному чудовищу
Жаждут человеческой крови: ученые обнаружили опасные бактерии-«вампиры»
Способен прожечь металл: «Укроборонпром» разработал уникальный «карандаш» для разминирования
Коварство информационной войны: как российские пропагандисты влияют на наше физическое здоровье?
Очевидец рассказал о таинственном появлении «лесного человека» на Международном симпозиуме ученых
Узнать больше