Синці, 10-кілограмові гвинтівки та кохання: як проходили зйомки "Гвардії-2"

Гвардия 2
Поделиться в социальных сетях:

Цікаві факти про найочікуванішу прем'єру цієї осені на 2+2.

У інтерв'ю для "Аргументы и факты" знімальна група та актори нової військово-патріотичної драми "Гвардія-2" поділились спогадами та враженнями.

1. В одній зі сцен "Гвардії-2" Дмитро Ступка мало не розбив голову. Для одного з епізодів актора підвісили під стелю, звідки він за сценарієм мав неочікувано впасти під час спостереження за ворогами. Коли його будуть спускати, ніхто не сказав, і Дмитро впав просто на бетонну підлогу. "Вийшло правдоподібно, але дуже боляче. Кілька днів ходив із синцями. Добре, що грим маскував гулю. "Дюк" у цій частині потрапить у полон та йому доведеться постійно відбиватися від сепаратистів", ─ пригадує Дмитро Ступка.

2. У другій частині режисер Олексій Шапарєв запросив культову актрису Ольгу Матешко (виконала роль Зої у легендарній стрічці Леоніда Бикова "У бій ідуть лише "старі"). Актриса вже протягом тривалого часу живе у Америці, але, отримавши пропозицію від українського режисера, не змогла відмовитись. У "Гвардії-2" вона виконає роль виховательки у дитбудинку. Перед її чоловіком постане нелегкий вибір: вивезти вихованців за межі України або піти на відчайдушний поступок, який коштуватиме йому життя. Як розповіла сама акторка, вона одразу погодилась, так як абсолютно довіряє режисеру: "Олексій запросив мене рік тому. Він гарна людина та професіонал. До речі, у багатьох акторів у цій картині імена їхніх персонажів. Це каже про прихильність режисера до людей. Чесно кажучи, першу частинку я не дивилась, але з режисером працюється прекрасно".

3. Єдина дівчина у фільмі, яка на рівні з акторами-чоловіками носила гвинтівку (яка важила 10 кілограм!), бігала у важкому обмундируванні та стріляла, Анна Топчій: "Спочатку було дуже незвично ходити з 10-кілограмовою зброєю. Дякую моїм колегам, які по черзі між кадрами допомагали мені її носити".

Її героїня Ната вирішила піти на фронт після того, як трагічно втратила коханого під час Майдану. Акторка зізналась, що саме для ролі у "Гвардії" вона зважилась на коротку зачіску.

4. Роль колишнього бізнесмена, а тепер досвідченого гвардійця з позивним "Вуйко" зіграв актор театру та кіно, музикант, перше кохання Тіни Кароль Дмитро Тубольцев. Актор добре знає, що таке війна, адже сам побував на фронті, воював у Пісках.

5. Непохитний та мовчазний герой Ахтема Сеїтаблаєва (виконав роль "Татарина") у другій частині дасть волю почуттям. Вперше після зради дружини він наважиться на стосунки та закохається у Нату (героїня Анни Топчій): "Мій "Татарин" став м’якіше – у нього з’явилось відчуття внутрішньої системи координат. Кохана людина поруч із ним разом зі зброєю у руках захищає свій дім. З іншого боку, для бідь-якого чоловіка важливо відчувати, що він кохає та його кохають. Це дозволяє відчути буквально фізично, де небо, де земля, а де кохана людина".

Прем’єра військово-патріотичної драми "Гвардія-2" відбудеться на телеканалі 2+2 у День захисника України, у суботу, 14 жовтня о 20:20.

Поделиться в социальных сетях:

Последние новости

На телеканале 2+2 премьера мини-сериала «Переслідуючи вогонь»
Ни ловушки, ни пули его не берут: африканские дикари приносят человеческие жертвы речному чудовищу
Жаждут человеческой крови: ученые обнаружили опасные бактерии-«вампиры»
Способен прожечь металл: «Укроборонпром» разработал уникальный «карандаш» для разминирования
Коварство информационной войны: как российские пропагандисты влияют на наше физическое здоровье?
Очевидец рассказал о таинственном появлении «лесного человека» на Международном симпозиуме ученых
Узнать больше