Нові винаходи, що здатні змінити наше життя

ДЖЕДАИ
Поделиться в социальных сетях:

Учені з усього світу регулярно дивують нас своїми розробками. ДжеДАІ підготували для вас огляд останніх світових винаходів, здатних змінити наше життя.

У Японії створили летючого робота-пожежника, який може висіти у повітрі за рахунок реактивної сили водяних струменів. Використовувати розробку планують в основному в середині приміщень, для цього її зробили стійкою до високих температур. І, на відміну від роботів-колісників, цей може потрапити у приміщення вище першого поверху.

Натомість китайці продовжують розвивати свій військовий потенціал. Їхня чергова новація – розвідувальний дрон, який не тільки схожий на птаха, але й повністю повторює його поведінку. Апарат під назвою "голуб" імітує змахи крил, плавно набирає висоту та різко маневрує у повітрі. До того ж, ці роботи здатні літати групами, схожими на зграї. А також можуть сховатися від людських очей та військових радарів. Такі пташки мають камери, супутниковий зв’язок та GPS-датчики. Птахи вже виконали близько 2000 тестових польотів біля кордонів Росії та Монголії.

Схожу розробку, щоправда, створену винятково заради науки, нещодавно показали американці. Апарат "Софі" повністю імітує зовнішній вигляд та рухи риби. Наразі 40-сантиметровий робот може плавати протягом години на глибині до 20 метрів. У подальшому планується, що він досліджуватиме недосяжні морські глибини. Найбільшою проблемою вивчення океану, за словами вчених, було те, що величезні апарати відлякували морських жителів. Дехто побоюється, що занадто реалістичний апарат може стати жертвою хижака.

А от науковці зі Швеції обіцяють справжню революцію у медицині. Вони винайшли клей для зрощування кісток після переламів. З ним лікувати складні травми стане значно простіше, бо відпаде необхідність вживлювати у тіло металеві імпланти. Коли кістки зростуться, клей просто розчиниться в організмі. Якщо раніше людина із переламами не могла працювати близько трьох місяців, то тепер вчені обіцяють, що відновлення триватиме не більше чотирьох днів.

Японські інженери вигадали парасольку, яку не треба тримати в руках. Парасолекоптер важить близько 5 кілограмів і може літати без підзарядки 20 хвилин. Він має відеокамеру, тому не сплутає вас і не полетить за іншою людиною. З’явитись у продажу новинка може наступного року.

Більше цікавого дивіться у ДжеДАІ на 2+2 та підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook. 

Поделиться в социальных сетях:

Последние новости

«Фургон с оркестром»: как рашистские парады и флешмобы формируют нужную кремлю психологию россиян?
Солидарность Тайваня в украинской борьбе: история самопожертвования добровольца Джонатана Ценга
«В дом корабль приплыл»: масштабы разрушений и восстановление после подрыва россиянами Каховской ГЭС
«В дом корабль приплыл»: масштабы разрушений и восстановление после подрыва россиянами Каховской ГЭС

Россия еще и плотно обстреливала затопленные территории, чтобы помешать эвакуации...

Телеканал 2+2 будет транслировать матч «Днепр-1» против «Динамо»
Миф о языке: россия шла в Украину «защищать» русский язык, а вместо этого уничтожила его
Миф о языке: россия шла в Украину «защищать» русский язык, а вместо этого уничтожила его

Сегодня только 3% украинцев поддерживают статус русского языка как второго официального…

Узнать больше