Ноу-хау українських винахідників – чотириметровий дрон

ДЖЕДАИ
Поделиться в социальных сетях:

Його створювали для військових, та зрештою знайшли для нього мирну роботу. Найбільший у світі квадрокоптер – справа рук українських інженерів. Чотириметровий дрон здатний розвинути швидкість у 110 кілометрів за годину та це далеко не всі його переваги.

Найбільший у світі дрон для сільського господарства розробили українські винахідники. Все почалося ще чотири роки тому. Саме тоді команда волонтерів об’єдналася для допомоги військовим на Сході країни.

Для того, щоб розробити дрон для наших військових великої вантажопідйомності і радіусу дії, щоб вдосконалити можливості протидії ворожій мобільній артилерії.

Дмитро Сурдук, керівник компанії

Професійні інженери, технологи, програмісти тоді ще й уявити не могли, що створять найбільший квадрокоптер у світі. Невдовзі літальному апарату знайшли застосування і у мирному небі. Його перетворили на гігантський оприскувач полів. За один день він може обробити площу у 500 гектарів. При цьому, керувати ним може навіть дитина.

Максимальна швидкість дрона – 110 кілометрів за годину. Вага, яку може взяти на борт – 15 кілограмів. Коли закінчується запас гербіцидів чи сідає акумулятор, коптер автоматично повертається до місця старту.

Коштує такий апарат близько 50 000 доларів. Ним серйозно цікавляться аграрії з інших країн. Там успішно обприскують поля вже кілька десятків українських дронів. І попит на них щодня зростає.

Поделиться в социальных сетях:

Последние новости

Реслинг-шоу Backlash France покажут на Киевстар ТВ в свободном доступе: будут комментировать Белкин и Новак
«Затерянный мир»: впечатляющие рекорды украинцев во время войны
«Затерянный мир»: впечатляющие рекорды украинцев во время войны

О тех, кто своими достижениями и жаждой победы ежедневно повышают статус Украины…

Динозавры в Украине: историческая находка на Киевщине меняет представление о наших древних территориях
Раскрытие тайны 300-летней мумифицированной русалки: ученые установили происхождение этого таинственного существа
Городок заботы: история создания в Украине уникального места для украинских пенсионеров
Телеканал 2+2 будет транслировать матч «Динамо» – «Колос»
Узнать больше