Як відновити стосунки у родині після війни

Дембель
Поделиться в социальных сетях:

Для бійців АТО подекуди війна не завершується на передовій. Повернувшись, вони зіштовхуються з необхідністю боротися за місце у суспільстві та стосунки у своїй родині. Що робити, щоб ця боротьба виявилась успішною, розкаже програма Дембель на 2+2.

Олександр Алієв – боєць АТО, "айдарівець", переніс важке поранення та полон, під час якого небезпека загрожувала і його дружині та маленькій донечці.

"Сепаратисти прийшли до мене додому. Почалися телефонні дзвінки з погрозами. Вона боїться за себе, вона боїться за дитину, не знає, що буде зі мною", – пригадує ті події Олександр.

Повернувшись нарешті додому, боєць зіштовхнувся з образами та непорозумінням і сам довго не міг адаптуватися до звичайного життя: "Чим більше до мене лізли, тим більше я відсторонювався. Я зовсім не розумів, що відбувається, мені хотілось, щоб мене раді були бачити, а я цього не бачив вдома. Я ненавидів усіх. І я побачив, що мені потрібна допомога".

Щоб зберегти родину, Олександр їздив на реабілітацію у державні санаторії, до монастиря, відвідував психологічні тренінги. А згодом, відновившись та повернувшись до нормального життя, створив єдиний реабілітаційний центр для учасників АТО та їх сімей у рідній Полтаві.

"Одна справа, коли у мене є проблема, мені здається, що вона тільки моя, а коли сидить 18 чоловік, і хтось цю проблему підняв, і тут всі почули, що у всіх так. Як тільки я почув, що це з усіма, це нормально, і з цим можна щось робити, мені стало легше жити", – переконаний захисник.

Що робити бійцям АТО, аби, повернувшись із передової, не втратити ані свою родину, ані себе, дивіться у програмі Дембель на 2+2. Нові випуски щонеділі о 15:00.

Поделиться в социальных сетях:

Последние новости

На телеканале 2+2 премьера документального спецпроекта «Спротив»
На телеканале 2+2 премьера документального спецпроекта «Спротив»

О людях, которые находятся в оккупации и сопротивляются…

На телеканале 2+2 трансляция матча «Днепр-1» – «Кривбасс»
Реслинг-шоу Backlash France покажут на Киевстар ТВ в свободном доступе: будут комментировать Белкин и Новак
«Затерянный мир»: впечатляющие рекорды украинцев во время войны
«Затерянный мир»: впечатляющие рекорды украинцев во время войны

О тех, кто своими достижениями и жаждой победы ежедневно повышают статус Украины…

Динозавры в Украине: историческая находка на Киевщине меняет представление о наших древних территориях
Раскрытие тайны 300-летней мумифицированной русалки: ученые установили происхождение этого таинственного существа
Узнать больше