Як ветеранам АТО реалізувати себе у мирному житті - ПОРАДИ ПСИХОЛОГА

Дембель
Поделиться в социальных сетях:

У постійній рубриці програми Дембель на 2+2 військовий психолог Андрій Козінчук розповість, як ветеранам АТО знайти справу, яка допоможе їм реалізувати себе у цивільному житті.

Повертаючись з передової, багато бійців ще тривалий час намагаються адаптуватися до нових умов життя та почуваються не в своїй тарілці. Одним з питань, яке постає перед ними являється пошук нового заняття, роботи.

Часто ветерани відчувають, що не можуть реалізувати себе на "гражданці". Військовий психолог Андрій Козінчук запевняє, що у кожного є прихованні можливості та хист до певної справи, і якщо боєць тривалий час провів на фронті, це  в жодному разі не означає, що йому обов'язково займатися цим все життя.

"Запитайте себе, що ви дійсно хочете, яким є найвищий рівень вашої професійності, вашого бажання і свідомості, – радить Андрій Козінчук. – Щоб знайти себе, вам треба зрозуміти, що вам не подобається, а що у вас виходить найкраще, що вам приносить задоволення і де ви відчуваєте себе корисним".

Психолог рекомендує захисникам пройти профорієнтацію або згадати, про що вони мріяли, що хотіли б змінити у своєму житті. Також він застерігає, що коли робота перетворюється лише на за засіб для отримання грошей, а боєць не відчуває від неї жодного задоволення, така ситуація є травматичною не тільки для нього, а й для його рідних та оточення.

Як обрати справу до душі, знайти себе та адаптуватися до мирного життя - більше корисних порад від психолога дізнавайтесь у ВІДЕО. А нові випуски програми Дембель очікуйте щонеділі о 15:00 на 2+2.

Поделиться в социальных сетях:

Последние новости

Жаждут человеческой крови: ученые обнаружили опасные бактерии-«вампиры»
Способен прожечь металл: «Укроборонпром» разработал уникальный «карандаш» для разминирования
Коварство информационной войны: как российские пропагандисты влияют на наше физическое здоровье?
Очевидец рассказал о таинственном появлении «лесного человека» на Международном симпозиуме ученых
«Затерянный мир» расскажет историю, которая не имеет права быть забытой – Каховская ГЭС
«Затерянный мир» расскажет историю, которая не имеет права быть забытой – Каховская ГЭС

О разрушенной Каховской ГЭС, которая содержала одно из крупнейших водохранилищ Европы…

Загадочное исчезновение экипажа судна «Мария Целеста» более столетия назад: новая теория развития событий
Узнать больше