Ціна втрати: як держава допомагає родинам загиблих захисників?

Дембель
Поделиться в социальных сетях:

Чия це помилка, коли родини, які втрачають на війні за Україну синів, залишаються без жодної допомоги – держави або чиновників на місцях – та як цьому зарадити, розкаже програма Дембель на 2+2.

Усі троє синів у родині Логвиненків пішли добровольцями на фронт. Не повернувся з війни тільки один, найстарший, Олег.

"Я їх не пускала. Вони кажуть: "Все одно підемо батьківщину захищати", – у розпачі пригадує мати загиблого бійця. – Він кожен день зі мною. Не вірю, здається, він ще служить…"

Батьки захисника звернулися до пенсійного фонду з приводу військової пенсії та виплат як родині загиблого військовослужбовця. Там завірили, що треба написати відмову від цивільної пенсії по віку, бо тільки після цього нараховується військова пенсія, яка буде набагато більше.

Але ані військової, ані звичайної пенсії сім'я Логвиненків так і не дочекалась. Через халатність чиновників та працівників пенсійного фонду необхідні документи для оформлення виплат отримано не було. Родина опинилась у скрутному становищі та була змушена фактично виживати – хворий батько-пенсіонер, ризикуючи здоров'ям, мав працювати на будівництві та колоти дрова, аби отримати хоч якість кошти.

"За місяць до загибелі Олега батько дуже сильно впав, у нього була серйозна черепно-мозкова травма з переломом черепа. Виписали додому, і додому він приїхав у лежачому стані, не вставав з ліжка, - розповідає сестра загиблого героя Олега Логвиненко. – Я вважаю, що це просто службова недбалість, це халатність по відношенню до своєї роботи. Це відношення до цієї родини спричиняє ще більше болю. Тому що мати розуміє, що вона віддала своє найбільше, вона віддала сина, а суспільству навколо не потрібна ця втрата".

Врешті-решт, завдяки розголосу ситуації та втручанню програми Дембель необхідні документи було надано, родина захисника наразі отримала обіцяні виплати та пільги. Але чому держава так довго ігнорувала проблеми тих, хто віддав найдорожче та залишився повністю беззахисним? Дивіться соціальний проект Дембель на 2+2. Нові випуски щонеділі о 15:00.

Поделиться в социальных сетях:

Последние новости

Героические достижения украинцев: защитник на протезе семь метров протащил самолет Ан-26 и пробежал марафон в Лондоне
Героические достижения украинцев: защитник на протезе семь метров протащил самолет Ан-26 и пробежал марафон в Лондоне

Роман Кашпур и другие украинские ветераны поражают мир своим мужественным примером…

«Большая ложь»: как российская пропаганда использует методы нацистов для дезинформации?
«Стреляют с бионическими руками»: украинские защитники после ранений и ампутаций возвращаются на фронт
«Знали, что делаем эпохальное украинское кино», - Алексей Гнатковский о съемках в «Довбуше»
«Знали, что делаем эпохальное украинское кино», - Алексей Гнатковский о съемках в «Довбуше»

На Киевстар ТВ новый выпуск проекта «Про кіно для ТеБе»…

Правда о передаче Крыма: как на самом деле полуостров стал частью Украины?
Загадка в Сомином: таинственный водяной монстр затягивает скот на дно озера в поселке на Волыни
Узнать больше