Чергова спроба зекономити на учасниках АТО або як недієздатного бійця залишили без допомоги

Дембель
Чергова спроба зекономити на учасниках АТО або як недієздатного бійця залишили без допомоги
Поделиться в социальных сетях:

Про те, як халатність лікарів та байдужість чиновників можуть залишити бійця АТО з важкою травмою без жодної допомоги - у соціальному проекті Дембель на 2+2.

Сергій Кушнір разом з побратимом намагались зупини правопорушника у зоні АТО та потрапили в ДТП. Важка травма не забрала у бійця життя, але після сорока днів у комі чоловік повністю втратив дієздатність. Наразі він має першу групу інвалідності, та жодної допомоги від держави.

"Душа рветься. Дитина була міцна, здорова, а зараз не може навіть стояти на ногах", – каже Зоя Кушнір, мати бійця, яка змушена сама ставити сина на ноги, але на вартісне лікування у родини немає коштів. Зібравши усі необхідні довідки, жінка отримала відмову.

"Травма отримана в період проходження служби у зоні АТО і не пов'язана з виконанням службових обов'язків, тому що Сергій був під алкогольною інтоксикацією", – стверджує Дмитро Ценов, заступник начальник ГУ МВС України у Київській області, на основі довідки, виданої у госпіталі Торецька (колишній Дзержинськ). Таку саму довідку, але зовсім з іншою інформацією видали Сергію у Дніпропетровську, куди його доставили через кілька годин після аварії.

"МВС багато чого не бере до уваги, ані довідка з Дніпропетровська, ані показання свідків не брались. Дуже побіжно проведено це службове розслідування. Я не розумію, з якою метою. Для того, щоб зекономити?", – обурюється адвокат Марина Ліліченко.

Програмі Дембель на 2+2 вдалося опитати свідків, у тому числі й лікаря, який оперував Сергія. Жоден з них не підтвердив, що боєць був у стані алкогольного сп'яніння. Зараз мати Сергія Кушніра разом з адвокатами готує позив до суду та сподівається на краще.

Чому держава так відверто нехтує своїми захисниками, дивіться у програмі Дембель на 2+2. Нові випуски щонеділі о 15:00.

Поделиться в социальных сетях:

Последние новости

На телеканале 2+2 премьера мини-сериала «Переслідуючи вогонь»
Ни ловушки, ни пули его не берут: африканские дикари приносят человеческие жертвы речному чудовищу
Жаждут человеческой крови: ученые обнаружили опасные бактерии-«вампиры»
Способен прожечь металл: «Укроборонпром» разработал уникальный «карандаш» для разминирования
Коварство информационной войны: как российские пропагандисты влияют на наше физическое здоровье?
Очевидец рассказал о таинственном появлении «лесного человека» на Международном симпозиуме ученых
Узнать больше