Як живуть первісні племена у наші часи

Затерянный мир

У світі все ще існують люди, які ніколи не бачили електричної лампочки, і людей, що ведуть такий спосіб життя, на Землі близько 150 мільйонів!

Племена аборигенів 21-го сторіччя живуть на всіх заселених континентах, навіть у Норвегії – одній із найбагатших держав світу. Вони майже не знайомі із зовнішнім світом, вони і досі живуть, як первісні люди, без шкіл та медичної допомоги, а їхні ритуали у наші часи здаються неймовірними, а інколи навіть моторошними.

Плем’я мурсі в Ефіопії – одне з найвідоміших африканських племен. Відомість до них прийшла через незвичний вигляд мурсіянок. З 15 років дівчатам вибивають нижні зуби та роблять надріз у нижній губі, аби вставити туди глиняну тарілку – для краси. Їхні села являють собою хаотичні забудови з гілок, соломи та глини серед савани. А з благ цивілізації у мурсі визнають лише автомати Калашникова.

Фото: Youtube.com

Одні з найбільш яскравих представників Азії – плем’я падаунг з Таїланду. 50-тисячний народ став відомим через традицію розтягувати шию. Перші кільця дівчам з плем’я падаунг одягають у 5 років і щокілька років додають по одному до часу весілля. Деякі дівчата розтягують шию до сорока сантиметрів. Якщо ж зняти таке ярмо, шия просто зламається. Тому усе життя їм доводиться носити на собі по п’ять кілограмів металу. І хоча плем’я контактує з туристами, але традиціям не зраджує.

Фото: Рinterest.com

Тварини із надздібностями

Мешканці Папуа Нової Гвінеї короваї кілька десятків років відмовились від вживання людського м’яса. Та це єдине, що змінилось у їхньому способі життя з часів кам’яної доби. Вони не носять одягу, носять дітей у сітках, лазять по деревах. Їхні будинки розташовані на висоті до 50 метрів – міра безпеки проти хижаків та дань віруванням, бо плем’я вірить: на таку висоту злим духам ніколи не піднятись.

У джунглях Бразилії мешкає плем’я, що їсть своїх мерців. Люди яномамо спалюють покійних, а їхній попіл з’їдають усім поселенням.

Фото: Рinterest.com

Загалом у Бразилії живе понад два мільйони аборигенів, що не визнають законів 21-го сторіччя. Культура понад 80 племен взагалі не досліджена – вони вкрай агресивні та можуть навіть вбити незваних гостей.

Австралійські аборигени ніколи не чистять зуби та відмовляються від будь-якої медичної допомоги. Натомість шамани плем’я проводять вкрай жорстокі лікувальні обряди.

Більше про шокуючі звичаї аборигенів розкаже Загублений світ на 2+2!

Новости

Все новости
Знания об этих методах могли быть известны намного раньше, чем мы думали…
Возможно, она скоро будет доступна для украинских защитников…
Это новые перспективы для людей, потерявших конечности или подвижность…
Смотреть больше