У волонтерському середовищі скандал через нові правила пропуску в зону ОСС

Спецкор

Що насправді пропонують військові волонтерам та чому це викликало такий шалений резонанс, з’ясував Спецкор на 2+2.

Волонтери на фронті були і є бажаними гостями, але вже скоро все може змінитись. Усе розпочалось через розробку інструкцій, а точніше, правил відповідно до яких волонтерів пускатимуть на війну.

Питання акредитації волонтерського руху – це пропозиція від Збройних Сил до створення певних умов у яких буде продовжуватись волонтерська діяльність, кажуть військові.
Волонтери одразу ж поділилися на два табори: одні підтримують запропоновані нововведення, інша частина категорично проти.

Ті, хто проти, вважають, що будь-яка волонтерська акредитація – це додаткові перепони для волонтерського руху. Окрім того, є побоювання, що особисті данні волонтерів потраплять не у ті руки.

Інші кажуть: інформація про активістів давно гуляє у мережі, і викладають її самі ж волонтери. Цей процес потрібно регулювати, тому що під виглядом волонтерів часто ховаються шахраї.

На передовій сталось майже шість десятків ворожих атак

Ті, хто збирає гроші на бойові потреби не публічно, наполягають: їхніх особистих даних немає у мережі. Якщо ж правила зміняться, більшість волонтерів або покине роботу, або піде у тінь.

Ще більше зачепило активістів право військових на свій розгляд видавати чи відкликати акредитацію. І нарешті, волонтерів добило те, що відвідини прифронтової зони вони узгоджуватимуть із представниками місцевої влади. Ці люди також матимуть право відкликати волонтерів з фронту.

Військові запевняють: інструкції ще не прийнято, і без громадських обговорювань ставити в жорсткі і неприйнятні умови волонтерів вони точно не будуть.

Та от чи дослухаються до учасників дискусії військові, побачимо наступного місяця. Саме тоді очікується зміна правил роботи для волонтерів на фронті.

Більше новин розкаже Спецкор на 2+2 

Новости

Все новости
18072022
Спецкор
Сейчас в Украине работают организации, где можно сдать экзамен по знанию украинского языка…
24022022
Спецкор
Сколько нужно средств на такой альтернативный вид обогрева…
24022022
Спецкор
Главное правило – не паниковать, ведь именно на это наши враги и рассчитывают...
23022022
Спецкор
В столице изданы брошюры для жителей с пошаговым планом действий...
23022022
Спецкор
Во время спецвыпуска журналисты будут сообщать наиболее актуальную хронику событий...
22022022
Спецкор
Ранее захватчики создавала провокации исключительно на катерах и кораблях ФСБ…
Смотреть больше