Життя після втрати кінцівок: як фотограф Джайлз Дьюлі документує війну в Україну після власної трагедії?

Загублений світ

Чоловік підірвався на міні і переніс 37 операцій…

Американський фотограф і письменник Джайлз Дьюлі мав усе для успішної кар'єри: світові видання публікували його знімки, а його роботи висвітлювали найгостріші конфлікти сучасності. Але життя Джайлза змінилося назавжди під час роботи в Афганістані, коли він підірвався на саморобній міні. Чоловік втратив обидві ноги та руку, переніс 37 операцій.

«Я думав, що моє життя закінчилося, що я більше ніколи не зможу працювати. Дивлячись на себе у дзеркало, я плакав», — пригадує Джайлз.

Фотографія була сенсом його життя, тому замість того, щоб дозволити травмі зруйнувати його, Джайлз вирішив боротися. За півтора року після поранення він повернувся до Афганістану — вже на протезах. А в 2015 році вирушив на Донбас, щоб задокументувати події в Україні. Він продовжує це робити під час повномасштабного вторгнення росії. Також Дьюлі призначили уповноваженим ООН у справах людей з інвалідністю в контексті війни та розбудови світу. Крім того, американський фотограф став послом глобальної ініціативи UNITED24, спрямованої на допомогу нашій країні.

«Люди часто питають, чому я повертаюся до місць бойових дій. Відповідь проста: якщо моя робота допоможе одній дитині уникнути болю, який я відчув, вона не буде марною», — пояснює Джайлз.

Дьюлі заснував благодійний фонд «Спадок війни», який допомагає українцям, які постраждали від російської агресії. Він регулярно проводить мотивуючі зустрічі з людьми, які втратили кінцівки на війні, демонструючи своїм прикладом, що навіть після найважчої травми можна почати нове насичене життя.

Наш захисник Олександр Будько теж втратив кінцівки коли захищав Батьківщину, але це не завадило йому підкорити велику сцену в Каліфорнії. Історію про нього дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Вона заручилася з людиною, яка претендувала на московський трон, але…
Вона 10 років була у засланні в Сибіру, пережила тортури та відморозила ноги…
Дивитись більше