«Загублений світ» розкаже про те, як відбувається розмінування України

Загублений світ

На очищення українських територій знадобляться десятки років…

19 серпня о 17:00 на телеканалі 2+2 вийде новий випуск інформаційно-пізнавального проєкту «Загублений світ. Розмінування століття». Внаслідок російського вторгнення Україна стала найзабрудненішою вибухонебезпечними предметами країною у світі. На очищення територій знадобляться десятки років.

Loading...

Автор і ведучий програми Геннадій Попенко розповість дивовижні історії людей, які розміновують Україну. Це професійні сапери, які навіть після втрати кінцівок продовжують свою справу, та цивільні, які ризикуючи життям, очищають свої двори та поля від вибухонебезпечних предметів.

Також глядачі дізнаються, як Україна переймає кращий міжнародний досвід з розмінування, опановує сучасну техніку, застосовує власні інновації та чому експерти бачать країну світовим лідером з роботизованого розмінування.

Більше про звільнення наших земель від «подарунків» російських загарбників дивись в інформаційно-пізнавальному проєкті «Загублений світ. Розмінування століття» 19 серпня на телеканалі 2+2.

Читай також:

Французька Полінезія асоціюється з ідилічними картинками: білосніжний пісок, пальми, що схиляються над бірюзовою водою, і повний спокій. Але …
28122025
Світ стоїть на порозі одного з найбільш енергетично потужних періодів десятиліття. Після року Змії, який зазвичай спонукає до роздумів та стратегічного планування, 2026-й вривається з динамікою, що не терпить зволікань.
Козаки не тільки били ворогів і захищали рідну землю, а й вміли влаштувати банкет, який міг позмагатися з королівськими прийомами...
Коли ми дивимося на сучасні Збройні Сили України, ми бачимо потужну машину. Але був час, коли все трималося на куртках-камуфляжах, будівельних касках і неймовірній внутрішній силі. 
27122025
Новий рік 2026 за східним календарем — це рік Червоного Вогняного Коня. Для українців цей період залишається часом незламності, тому головними критеріями святкового меню стають швидкість, енергонезалежність та використання локальних продуктів.