Загадковий квест мільйонера Форреста Фенна: легендарні скарби в скелях знайшли свого власника

Загублений світ

Чоловік вигадав цей своєрідний квест ще у 90-х роках…

Ексцентричний мільйонер Форрест Фенн свого часу спровокував справжнє і небезпечне полювання за скарбами, які він заховав у скелястих горах на півночі від Санта Фе. Сотні скарбошукачів-авантюристів прочісували гори багато разів. П’ятеро відчайдухів загинули, багатьох довелося евакуювати з тяжкими травмами та зневодненням.

Форрест Фенн вигадав цей своєрідний квест у 90-х роках. Він заховав скриню з цінними предметами антикваріату, злитками золота та коштовностями на три мільйони доларів і залишив підказки, де саме вона захована. Таким чином мільйонер вирішив відзначити свою боротьбу та перемогу над тяжкою хворобою. Наприкінці 80-х років йому діагностували рак нирок. Шанси вилікуватися були надзвичайно малими, але за 10 років Фенн заявив, що диво таки трапилося.

Мільйонер опублікував свою автобіографію «Пристрасть в погоні», де навів дев’ять зашифрованих у віршах підказок. Єдине, що він не приховав – інформацію, що скарби заховані у скелястих горах на півночі від Санта Фе. Форрест Фенн постійно підігрівав інтерес шукачів.

«Я навіть не здогадувався, що хтось загине. Це нелогічно. Я, 80-річний дідусь, заніс цю 20-кілограмову скриню. Невже ви думаєте, що вона на вершині гори? Навіщо ви ризикуєте життям», - сказав мільйонер в одному зі своїх інтерв’ю.

Минуло десять років пошуків, у яких взяли участь більше 300 тисяч людей. І лише у червні 2020 року світ сколихнула новина – перегони за скарбами Форреста Фенна завершилися. Хто ж став володарем статків мільйонера – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Дивись також:

Новини

Всі новини
Це сталося в регіоні, де раніше вже зникло кілька десятків супутників…
Історія партизана, Героя України Володимира Жемчугова…
Дивитись більше