Янголи Ірпеня: відважні волонтерки, ризикуючи життям, вивезли десятки родин з окупованої частини Київщини

Загублений світ

Шляхи юристки Дар’ї та молодої бабусі Оксани могли не перетнутися якби не війна…

Шляхи юристки Дар’ї та молодої бабусі Оксани могли не перетнутися якби не війна. Їх об’єднав Ірпінь, що на Київщині. Для тисячі втікачів з пекла окупації вони більш ніж супер-героїні, вони – «янголи Ірпеня», які рятували там, де це було просто неможливо.

Під час оголошення «зеленого коридору» в окупованому передмісті Києва жінки не роздумуючи вирушили туди на власних машинах. Тоді усі ще сподівалися, що орки дотримуються своїх слів і не відкриють вогонь по мирним мешканням, проте вже зовсім скоро стало зрозуміло, що волонтерки опинилися у пастці – під мінометним й танковим обстрілом ворога.  

«Коли ми потрапили під обстріл під час евакуації, я побігла до церкви, де ховалися люди», - згадує Дар’я Писаренко.

Тоді відважним жінка вдалося вивезти з лінії фронту біля столиці України декілька родин, які їм розповіли, що там з ними сталося. Це були «золоті» свідчення для юристки Дар’ї Писаренко, яка усю весну фіксувала злочини росії проти України. Дівчина має намір передати їх до суду, аби покарати злочинців. І як юрист, вона як ніхто інший знає, як важливо правильно зібрати та оформити свідчення.

Що Дар’ї та Оксані розповіли врятовані ними люди? Що зараз на сході країни роблять волонтерки? Про це – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Дивись також:

Новини

Всі новини
Вимушені переселенці вже наперед спланували, як будуть відбудовувати свої міста…
Збитки України від російської агресії перевищують 150 мільярдів доларів…
Дивитись більше