Як винайшли галюциноген ЛСД

Загублений світ

Уперше ЛСД було синтезовано у 1943 році швейцарським хіміком Альбертом Гофманом. Винахідник випадково дізнався про галюциногенні властивості його препарату. Як? – розповідає Загублений Світ.

Незвичайні психологічні ефекти ЛСД, які включають появу малюнків при закритті очей, викривлене відчуття часу, геометричні фігури, що повільно рухаються, зробили його одним із найвідоміших галюциногенів. У чистому вигляді ЛСД не має кольору та запаху і є злегка гіркуватим на смак.

Властивості хімічної речовини відкрилися цілком випадково. У 1943 році швейцарський хімік Альберт Гофман намагався створити ефективне знеболююче для використання під час пологів. Лабораторні зразки випадково потрапили на його шкіру і дослідник у прямому сенсі кайфонув.

Я їхав додому на велосипеді. Усе довкола мене дрижало і змінювалося, наче у кривому дзеркалі. Було відчуття, ніби я стою на місці, хоча насправді я рухався дуже швидко. На порозі дому мене зустріла сусідка, що принесла молоко. Я ледве впізнав її, то була зла, підступна відьма у розмальованій масці.

Випадковий наркотик ЛСД став причиною розвитку цілої культури – хіпі. Батьком якої називають гарвардського професора психології Тімоті Лірі. Він та його друг Кен Кізі, автор відомого роману "Політ над гніздом зозулі", наковтавшись ЛСД насаджували дітям квітів ідеї пацифізму та внутрішньої свободи.

Більше цікавого дивіться у Загубленому Світі на 2+2. 

Новини

Всі новини
Знання про ці методи могли бути відомі набагато раніше, ніж ми думали…
Це нові перспективи для людей, які втратили кінцівки або рухливість…
Дивитись більше