Віктор Орбан прийшов до влади в Угорщині за російський кошт: хто, скільки і як заплатив європейському політику?

Загублений світ

Угорський Прем'єр-міністр славиться дружбою з путіним…

У серпні 2022 року Угорщина видала росатому ліцензії на будівництво АЭС «Пакш-II». Прем'єр-міністр країни Віктор Орбан і раніше славився дружбою з путіним. Він виступав проти санкцій для рф, а отримавши кредит від країни-терориста на зведення АЄС, заблокував надання Євросоюзом €18 мільярдів допомоги Україні. А все тому, що, як зазначає експерт атомної енергетики Костянтин Батозський, «Віктор Орбан прийшов до влади за російський кошт»:

«Росія надала компанії, яка експлуатує атомну станцію, кредит у розмірі €10 мільярдів під зобов’язання, що ця компанія куплятиме обладнання у рф для будівництва атомної станції. І ця компанія почала закуповувати російське обладнання, але за дуже смішними цінами – не за ринковими, а значно дешевшими. Постає питання, а де ж решта? Власне, саме решта і йде на підкуп угорських високопосадовців. Ось так виглядає політична корупція по-путінські».

Фактично, росія платить за будівництво АЄС в Угорщині подвійну ціну: спочатку надає кредит, який іде на підкуп влади, а потім майже безкоштовно постачає своє обладнання.

«Якщо Європа дозволить цій станції побудуватися, то це буде зосередження російської агентури у самому серці ЄС», - вважає Костянтин Батозський.

Атомні проєкти – один із основних інструментів просування російської агентури. Навіть колишній очільник українського Енергоатому виявися випускником академії фсб. Ба більше, він керував в Україні агентурною мережею російського ГРУ. Подробиці – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Вимушені переселенці вже наперед спланували, як будуть відбудовувати свої міста…
Збитки України від російської агресії перевищують 150 мільярдів доларів…
Загадковість людської природи завжди викликала цікавість та захоплення…
Дивитись більше