Велетні – міфічні герої чи прадавні люди?

Загублений світ

Казки про велетнів відомі нам з дитинства. Та навряд чи ви задумувались, хто й чому вигадав цих істот…

Велетні, гіганти, Гіперборейці… Що відомо нам про них? Казки та перекази описують їх як величезних – від двох до сорока метрів! – людей, які мали по шість пальців на кінцівках. Але звідки такі знання? Чи може бути правдою, що фантастичні істоти заввишки у кілька десятків метрів колись існували насправді та ходили по землі так само, як зараз – ми з вами? Так, бо вони дійсно жили на нашій планеті.

Про те, що саме велетні були нашими попередники на планеті Земля, свідчать не тільки численні згадки про них у давніх літописах та міфах різних народів. Земля вкрита величезними спорудами, масштаб яких вражає сучасну людину. Єгипетський Сфінкс, кам’яні статуї з острова Пасхи, скелі дивної форми, не кажучи вже про мегалітичні комплекси, які тут й там знаходять на океанському дні або під землею. Частини гігантських скелетів знаходять на всіх континентах. Знаходять – та ховають знову.

Чому історики ховають сліди присутності велетнів на нашій планеті? Ким були ці гігантські істоти - людьми чи якоюсь іншою расою? Відповіді має Загублений світ на 2+2.

Новини

Всі новини
Вимушені переселенці вже наперед спланували, як будуть відбудовувати свої міста…
Збитки України від російської агресії перевищують 150 мільярдів доларів…
Загадковість людської природи завжди викликала цікавість та захоплення…
Випуск присвячений процесу відбудови України…
Дивитись більше