Вчені знайшли у Трансильванії скелет кажана-монстра розміром з жирафа та із розмахом крил у триповерховий будинок

Загублений світ

Його прозвали «крилатий монстр з Хацега»…

Про найбільшого летючого монстра усіх часів та народів вчені дізналися лише на початку 2000-х. У Трансильванії, на Батьківщині графа Дракули, поблизу містечка Хацег, знайшли скелет кажана, розміром із жирафа.

Раніше науковці про нього здогадувалися, але вважали його мирним рибалкою та пожирачем трупів. Але дослідження нових знахідок показали – своїми триметровими щелепами він розгризав не рибу, а інших динозаврів, завбільшки із сучасного коня. До того ж миттєво пікірував за допомогою гігантських крил із розмахом у триповерховий будинок. Вчені виокремили трансильванського кажана в окремий вид і назвали його «крилатим монстром з Хацега».

Велетенський кажан згадується у багатьох румунських легендах. На нього перетворювався граф Дракула. Можливо саме так зберіглася пам'ять про попереднього володаря цих гір – летючого убивцю? І чи випадково найближчий родич монстра з Хацега серед сучасних тварин саме кажан-вампір? Подробиці – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Вимушені переселенці вже наперед спланували, як будуть відбудовувати свої міста…
Збитки України від російської агресії перевищують 150 мільярдів доларів…
Загадковість людської природи завжди викликала цікавість та захоплення…
Випуск присвячений процесу відбудови України…
Дивитись більше