В Атлантиці випадково зафільмували морське чудовисько, яке сотні років вважали вигадкою моряків ВІДЕО

Загублений світ

Морські глибини завжди викликали захоплення та таємничість…

Морські глибини приховують безліч загадкових істот, серед яких одна з найвідоміших – Кракен. Це міфологічне морське чудовисько, яке увійшло до нашої свідомості завдяки старовинним легендам та оповіданням мореплавців.

Кракен має свої корені у скандинавській та нордичній міфології. Його перші згадки можна відстежити до давніх ісландських саг та поезій, де він описується як страшне морське чудовисько з великими щупальцями, здатними затягувати кораблі на дно океану. У цих легендах Кракен зображується як справжній пекельний стражник морських просторів, непереможний та жахливий.

І ось у 2018 році океанологи США в Атлантиці зафільмували того, кого сотні років вважали вигадкою моряків. Гігантський Кракен вночі підплив до камери, встановленої за бортом, лагідно торкнувся її щупальцями і зник у мороку водяної товщі.

«Ми подивилися більше 20-ти годин відео, відзнятого в даній точці, і не бачили практично нічого, але раптово із морської блакиті виринув гігантський спрут. Мій мозок просто «вибухнув», - розповів океанолог Натан Робінсон.

Гігантський кальмар Архитеутіс – найбільша безхребетна істота на планеті. Науковці впевненні вона може досягати до 14 метрів у довжину.

«Є підозра, що це далеко не найбільші екземпляри. Час від часу на кашалотах знаходили відбитки від щупальців Архитеутіса. І якщо екстраполювати розмір присосок отих Архитеутісів, що знаходили і який слід вони могли б лишити, то виходить, що ті сліди, які бачили на кашалотах, мали лишити вдвічі більші тварини. Тобто десь до 30-40 метрів. Не виключено, що вони дійсно в глибинах таких розмірів час від часу сягають», - розповів океанолог Євген Дикий.

Побачити, як може виглядати міфічне створіння Кракен, можна у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Знання про ці методи могли бути відомі набагато раніше, ніж ми думали…
Дивитись більше