У шість років вона ховалася від німецьких фашистів, а у 83 – від російських: як історія незламної пенсіонерки з Київщини надихнула мільйони українців

Загублений світ

Під час російських обстрілів бабуся була вимушена ховатися у столітній шафі…

Село Горенка, що на Київщині, з перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну було мішенню для ворожих градів. 80% будівель там зруйновано. Серед них і літня кухня 83-річної Віри Пилипівни. Під час минулорічних російських обстрілів бабуся, яка у шість років з мамою ховалася від німецьких фашистів, цього разу була вимушена ховатися від російських загарбників у столітній шафі.

Через велику небезпеку родина пенсіонерки евакуювалася з рідного селища. Єдине про, що мріяла тоді Віри Пилипівна – це повернутися додому і молила Бога, аби окупанти не зруйнували її стареньку піч, де вона готувала їсти і завжди пекла щось смачненьке для своєї родини і односельців. І як же ж раділа старенька, коли, повернувшись додому, виявила, що її цегляна помічниця вціліла, у той час як літня кухня, де і стояла піч, була повністю зруйнована російським снарядом.

Не звертаючи уваги на свій поважний вік, 83-річна Віра Пилипівна самотужки відремонтувала піч і вже на Пасху пригощала усіх охочих смачними пасками, які сама ж і випікала.

«Роздала людям, бо ні у кого не було у чому випікати. Електрики на стовпах працювали, я і їм дала», - згадує оптимістична бабуся Віра Пилипівни та додає, що ніколи не варто падати духом.

«Така поведінка українців говорить про те, що нашу націю знищити неможливо», - впевнена донька Віри Пилипівни Тетяна.  

Добро, що українська пенсіонерка дарує людям, повернулося їй сторицею. Що небайдужі люд для неї зробили – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Дивись також:

Також не пропусти, з 6 лютого, щопонеділка, о 17:00 на 2+2 виходитимуть прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Новини

Всі новини
Про тих, хто своїми здобутками та жагою до перемоги щодня підвищують статус України…
Вимушені переселенці вже наперед спланували, як будуть відбудовувати свої міста…
Дивитись більше