Технології на Заході вже застарілі: українські розробники створили протез майбутнього – кіберруку з ШІ

Загублений світ

Зараз українські стартапи вже на етапі тестування…

Українські захисники стали першими, хто випробував на собі технології майбутнього. Аналітики прогнозують, що на нас чекає бум технологій біонічного протезування. Українські стартапери пішли ще далі – вони створили кіберпротез зі штучним інтелектом.

«Основною метою було зробити якісний український продукт, в рази дешевший за закордонні аналоги і який можна обслуговувати тут», - розповів архітектор, розробник дизайну протеза зі штучним інтелектом Дмитро Аранчій.

Функціональні протези перестали бути схожими на людські руки й ноги. Вони підкреслено інакші: сучасні, технологізовані, такі, що дають людині більше можливостей.

«Виявилось, що технології на заході застарілі по відношенню до тих можливостей, які зараз дає кібернетизація. І тому такі стартапи будуть випереджати і давати можливість саме українським лікарям отримати більше можливостей адаптувати поранених до нормального життя», - каже доктор економічних наук, засновник Центру економічного відновлення України Андрій Длігач.

За точність рухів біонічних кінцівок відповідає штучний інтелект. Він запам'ятовує всі предмети, які використовує людина. Наприклад, з якою силою потрібно взяти куряче яйце, аби його не розчавити, склянку води або крихітну ягоду.

«Завжди найскладніше – це правильний дотик чи правильна сила стискання відповідних пальців при стисканні певного маленького предмету. Були розроблені унікальні технології, в тому числі штучний інтелект, який вчиться хапати та розробляє під ті чи інші предмети, під ту чи іншу вагу», - додає Аранчій.

Українські стартапи відкривають нові горизонти в медицині та протезуванні, доводячи, що вітчизняні технології можуть бути конкурентоспроможними та інноваційними на світовому рівні.

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Здається, у світі не існує речей, які українці не можуть використати для захисту…
Дивитись більше