Таємниче «озеро людських скелетів» у Гімалаях: моторошна історія, яку досі не можуть розгадати вчені

Загублений світ

Це загадкове місце приваблює туристів з усього світу…

У самому серці Гімалаїв, на висоті майже 5 000 метрів, приховане одне з найбільш загадкових місць світу — озеро Роопкунд. Це невелике озеро в Індії, більшу частину року вкрите кригою, притягує тисячі туристів та вчених, які прагнуть розгадати його таємницю. Вода в цьому озері приховує страшну і загадкову історію — на його берегах та дні розкидані сотні людських кісток, що викликають моторошні думки і здивування навіть у найсміливіших дослідників.

Це озеро, відоме як «озеро скелетів», вже давно приваблює увагу науковців. У середині ХХ століття під час однієї з експедицій було виявлено понад 500 кістяків. На перший погляд, здається, що це місце — масова могила, але що призвело до загибелі такої кількості людей? Перше радіовуглецеве дослідження, проведене в 1960-х роках, дало вражаючі результати: всі загиблі мали різний вік, стать і походження. Вони не належали до однієї родини або етнічної групи, а були представниками різних народів з різних куточків Азії та Європи.

Чому люди з різних країн завершили свій земний шлях саме тут, у віддалених і важкодоступних Гімалаях? Відповідь на це питання досі не знайдена. Теорії варіюються від епідемії до природних катастроф. І хоча озеро Роопкунд лишається загадкою для науковців, воно стало популярною туристичною «родзинкою». Щороку сотні туристів наважуються піднятися на висоту майже п’яти тисяч метрів, щоб побачити «озеро скелетів» на власні очі.

Сьогодні вчені з усього світу продовжують організовувати експедиції до озера Роопкунд, прагнучи знайти відповіді на всі питання. Можливо, одного дня правда про це загадкове місце буде розкрита, але поки що озеро залишається місцем, яке здатне налякати і зацікавити одночасно.

Більше про неймовірну Індію дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Вони стояли за спиною фюрера і надавали йому незвичну силу…
Єті – міф чи реальність? Загадка, яка не дає спокою дослідникам…
Сестра Симеона спантеличила своїм рішенням багатьох…
Дивитись більше