Страви, що з'явилися випадково

Загублений світ

Пиріжки із родзинками, салат Цезар та навіть Київський торт – кулінарні смаколики, які з'явилися завдяки випадковості.

Пиріжки із родзинками

19 століття, пекаря Івана Філіпова викликають до московського генерал-губернатора. Той був страшенно розлючений, бо знайшов у своїй булочці запеченого таргана. Губернатор був відомий своїм вибуховим характером. Пекар зрозумів, що йому загрожує жахливе покарання. Тож, він вихопив таргана із рук губернатора і з’їв, сказавши, що це – родзинка. Губернатор не повірив, що хтось випікає булочки із родзинками всередині тіста, а не зовні. Пекар кинувся до пекарні і випік першу в історії партію булочок із родзинками.

Салат Цезар

Виявляється, легендарний римський правитель Юлій Цезар не має жодного стосунку до хітового салату. Все почалося випадково у 1924 році. Американський ресторатор Цезар Кардіні не розрахував кількості своїх гостей. Наприкінці дня клієнти прибували, а продукти закінчувалися. Цезар не розгубився, він змішав у мисці усе, що лишилося на кухні: грінки, листя салату, варені яйця, посипав усе крихтами пармезану і полив вустерським соусом. Повар отримав неймовірне визнання, завдяки своїй винахідливості.

Київський торт

Київський торт дуже примхливий і приготувати його у домашніх умовах досить складно. Увесь секрет у особливих коржах. Саме такі коржі випадково зробили недобросовісні працівники кондитерської фабрики ім. Карла Маркса у 1956 році. Вони просто пішли додому і забули поставити яєчні білки до холодильника. Наступного дня старший кондитер Костянтин Петренко, рятуючи премії своєї бригади, спік із них браковані коржі: сухі та крихкі. Коржі змастили кремом і виставили на продаж. Петренко готувався отримати наганяй від керівництва, а натомість увійшов в історію як винахідник візитівки української столиці.

Новини

Всі новини
Про тих, хто своїми здобутками та жагою до перемоги щодня підвищують статус України…
Вимушені переселенці вже наперед спланували, як будуть відбудовувати свої міста…
Дивитись більше