Солідарність угорців попри позицію влади країни: небайдужі люди збирають мільйони євро на підтримку України

Загублений світ

На ці кошти купують генератори, продукти, одяг, засоби першої необхідності…

Жахлива війна в Україні, яку розпочала росія, мобілізувала світову спільноту і здається весь світ намагається зарадити нашій біді навіть попри офіційну позицію очільників деяких держав. Наприклад, поки уряд Угорщини вкотре лякав обіцянками блокувати європейські санкції проти російської енергетики, прості угорці діяли точнісінько навпаки.

«Поведінка угорської влади щодо України і українців така  огидна, що людям дуже соромно, вони жертвують сотні, тисячі, мільйони аби, принаймні, якось відмитися від цього», - розповів письменник Іван Боджар.  

Звичайні угорці щодня збирають десятки тисяч євро на допомогу українцям. На ці кошти купують генератори, продукти, одяг, засоби першої необхідності тощо.

«Тоді всі чекали, що збори закінчаться на мільйонах-двох чи трьох, але на третій день ми перетнули позначку у 10 мільйонів. Відтоді сума продовжує зростати», - розповів угорський волонтер.

Як ще світ допомагає Україні у її протистоянні росії, і хто зі світових зірок активно долучився до волонтерства – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Це сталося в регіоні, де раніше вже зникло кілька десятків супутників…
Історія партизана, Героя України Володимира Жемчугова…
Дивитись більше