Скляна трубка і звичайний арахіс: мавпи виявилися розумнішими за людей у простому завданні на логіку

Загублений світ

Чи означає це, що мавпи стають головними архітекторами нової інтелектуальної епохи?..

Спеціалісти б’ють на сполох – людство деградує страшними темпами. Це раз за разом підтверджують масштабні дослідження і різноманітні експерименти. Наприклад, існує багато моментів, коли тварини знаходяться на одному інтелектуальному рівні з людиною.

«Згадаємо школу говірких мавп. Одна з них – горила Коко – використовувала жести глухонімих. Вона знала, щонайменше 1000 слів», - каже ентомолог Володимир Горобчишин.

Насправді інтелект мавп вражає дедалі більше. Нідерландські вчені провели експеримент, який приголомшив своїми результатами. Групі людей запропонували вирішити головоломку – дістати арахісовий горіх із скляної трубки, прикрученої до столу. У їхньому розпорядженні була лише склянка води і кілька фруктів.

Для людей цей експеримент виявився надзвичайно складним, а от мавпа з легкістю впоралася із цим завданням. Вона просто набрала у рот води і вилила її у колбу. Тобто мавпа перемогла людей у елементарному завданні на логіку.

Цей експеримент може викликати посмішку, та насправді все набагато серйозніше. Команда «Загубленого світу» вирішила з’ясувати – чи справді варто хвилюватися за розумові здібності людей 21-го століття? Що з цього вийшло – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Знання про ці методи могли бути відомі набагато раніше, ніж ми думали…
Це нові перспективи для людей, які втратили кінцівки або рухливість…
Дивитись більше