Сказав, що машина замінована і пішов пити каву: водій молоковоза відважно розвернув колону російської техніки

Загублений світ

Роман Гавриленко став справжнім героєм і захисником свого рідного міста…

Про мужність та відвагу звичайних українців знає увесь світ, а російська так звана «друга армія світу» ще й відчула це на собі, коли намагалася взимку 2022 року прорватися до Києва через Чернігівщину. Коли одна з передових ворожих груп заїжджала до міста Бобровиця, то і гадки не мала до якого шаленства готові звичайні українці аби зупинити загарбника.

Роман Гавриленко став справжнім героєм і захисником свого рідного міста, який виявив надзвичайну сміливість і рішучість. Чоловік перекрив проїзд для військової колони росіян, застосувавши як перешкоду свою машину – звичайний молоковоз. Його сміливий вчинок викликав ступор серед окупантів, які не розуміли, що робити далі.

«Я машиною перегородив їм дорогу. Вони зупинилися і стали трохи далі від мене. Я крикнув офіцеру, аби він підійшов побалакати, але він сказав, щоб я не наближався і дав їм проїхати. Мене вони не підпустили і почали стріляти. Я крикнув, що машина замінована, а сам розвернувся і пішов на зупинку, недалеко, пити каву», - згадує Роман Гавриленко.

Окупанти буквально оніміли від такої зухвалості українського чоловіка. Якийсь час колона російської техніки стояла наче вкопана. Шоковані «освободітелі» дезорієнтовані були і просто не знали, що їм робити далі. Але через якийсь час ворожа техніка таки завелася.

«Дивлюся вони розвернулися. Я поїхав за ними, провів до залізної дороги», - каже водій звичайного молоковоза, який своєю рішучістю та сміливістю протистояв цілому підрозділу окупаційної армії і не дозволим їм пройти далі.

Роман Гавриленко отримав орден народного героя України за свій геройський вчинок.

«Дуже відважний вчинок. Ми всі бобровичани дуже вдячні йому за це і пишаємося, що він у нас такий сміливий. Він – наш герой», - кажуть місцеві мешканці.

Проте, сам Роман не вважає свій вчинок героїчний. Подробиці цієї історії дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Риби в зоні відчуження можуть досягати трьох метрів у довжину…
Україна активно розвиває програми підтримки для ветеранів…
На стінах деяких будинків досі є загадкові символи, схожі на пентаграми…
Це сталося в регіоні, де раніше вже зникло кілька десятків супутників…
Дивитись більше