Скарби бабусиної шафи: стара ковдра, яку вважали ганчіркою, виявилася ексклюзивною річчю за $1,5 мільйона

Загублений світ

Її власник ледь зводив кінці з кінцями…

Аби знайти скарб не обов’язково їхати кудись за тисячу кілометрів, чи пірнати на морське дно. Варто іноді лише передивитися старі речі у гаражі. Так і зробила пара із Америки, яка за $100 придбала на аукціоні занедбаний гараж. Там вони знайшли старий сейф, а в ньому – справжні скарби, а саме: дорогоцінну колекцію старовинних монет, новий срібний ланцюжок і старі долари.

Проте 53-річному американцю Лорену Крайтцеру поталанило ще більше. Ще кілька років тому він ледь виживав на соцвиплату по інвалідності. Проте у 2011 році, коли він знайшов у покійної бабусі вдома пошарпану ковдру, йог життя докорінно змінилося.

«Коли я приїхав до дому бабусі, все майно вже поділили між собою мої сестра та мама, — згадує чоловік. – Однією з останніх речей, які ще ніхто не встиг забрати, була сумка із двома ковдрами, які бабуся сама отримала від своєї матері. Моя сестра схопила магазинну, а друга, яку одного разу використали, щоб прийняти пологи у кішки, впала на підлогу. Я запитав її: «Що ти збираєшся робити з цим?» Вона відповіла, що ця брудна ганчірка їй не треба. Я забрав ковдру собі і поклав у шафу, де вона пролежала багато років».

Проте одного разу Лорен побачив, як схожу накидку продають за $500 тисяч і подумав, чому б не спробувати теж підзаробити. Чоловік пішов на місцевий аукціон і вже через 77 секунд вийшов із залу володарем $1,5 мільйона.

Виявляється, ковдра була виготовлена у 1840 році вручну з пофарбованої вовни і належала одному із вождів індіанського племені Навахо. Подробиці – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Дивись також:

Новини

Всі новини
Риби в зоні відчуження можуть досягати трьох метрів у довжину…
Україна активно розвиває програми підтримки для ветеранів…
На стінах деяких будинків досі є загадкові символи, схожі на пентаграми…
Це сталося в регіоні, де раніше вже зникло кілька десятків супутників…
Дивитись більше