Сенсаційне відео: бразильські рибалки зафільмували гігантську змію, схожу на доісторичного монстра

Загублений світ

Вона була завдовжки 15 метрів…

У різних культурах всесвіту зустрічаються легенди про величезних зміїв-гігантів. Втім, у 21-му столітті виявилося, що ці старовинні міфи можуть мати підґрунтя в реальності, оскільки було знайдено докази існування цих величезних істот. НаприкладНачало формы, відео, зняте бразильськими рибалками у 2015 році.

Вони зафільмували велетенську змію, яку спочатку вважали анакондою. Гігант сягав 15 метрів завдовжки, вдвічі більше за анаконду. Один відчайдух з відео навіть наважився схопити монстра за хвіст. Але істота, ймовірно, наситилася, і, проігнорувавши людину, просто відповзла від неї у гущавину.

Коли ж відео показали науковцям, ті здивували спільноту одним із своїх останніх відкритті. Виявляється, у 2009 році на півночі Колумбії на кордоні з Венесуелою археологи виявили рештки давніх змій-гігантів, які, були дійсною реальністю! Ці монстри, яких назвали Titanoboa, були вдвічі більшими за сучасних представників анаконд, досягаючи величезних розмірів у 15 метрів завдовжки та вагою понад тонну.

За словами палеонтолога Павла Пучко, Titanoboa жила 58 мільйонів років тому і була однією з найбільших відомих змій. Вона була спроможною плавати та полювати на крокодилів, що робило її одним із найнебезпечніших хижаків на планеті. Ці давні монстри пережили навіть динозаврів та існували ще 10 мільйонів років після них, перш ніж, за загальним припущенням, вимерти. Але відео бразильських рибалок поставило це під сумнів.

Більше подробиць, а також приголомшуюче відео гігантської змії, дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Знання про ці методи могли бути відомі набагато раніше, ніж ми думали…
Це нові перспективи для людей, які втратили кінцівки або рухливість…
Дивитись більше