Робить продукти смачнішими: чи шкідливий глутамат натрію?

Загублений світ

Харчова добавка розділила людей на два табори…

Що таке загадкова добавка Е621? Майже кожна людина, заходячи до супермаркету, помічала цілий список харчових добавок з позначкою «Е», і майже на кожному продукті містилися добавка Е621 – глутамат натрію. Саме ця речовина робить їжу смачнішою для наших рецепторів.

Хімічно чистий глутамат натрію у 1908 році вперше виділив професор Токійського університету Ікеда Кікунае. Він вирішив дізнатися, яка речовина робить водорості комбу смачними. З тих пір виробники почали все частіше випробовувати винахід у своїх продуктах. Та чи шкідливий він?

Об’єктивної відповіді на питання досі немає. Противники добавки вважають, що Е621 має токсичні властивості і може призводити до серйозних захворювань. Експерти кажуть, що глутамат натрію викликає залежність і при інтенсивному вживанні може перевантажити наші рецептори. Що радять дієтологи щодо використання Е621 – дивись у сюжеті «Загубленого світу» просто зараз:

Loading...

Дивись також:

Не пропусти програму «Загублений світ» в ефірі телеканалу 2+2 з понеділка по четвер, о 16:50!

Новини

Всі новини
Війна не злякала його, і він продовжує створювати тут унікальне вино…
Він разом із братом зустріли початок повномасштабного вторгнення в Києві…
Дивитись більше