Робить продукти смачнішими: чи шкідливий глутамат натрію?

Загублений світ

Харчова добавка розділила людей на два табори…

Що таке загадкова добавка Е621? Майже кожна людина, заходячи до супермаркету, помічала цілий список харчових добавок з позначкою «Е», і майже на кожному продукті містилися добавка Е621 – глутамат натрію. Саме ця речовина робить їжу смачнішою для наших рецепторів.

Хімічно чистий глутамат натрію у 1908 році вперше виділив професор Токійського університету Ікеда Кікунае. Він вирішив дізнатися, яка речовина робить водорості комбу смачними. З тих пір виробники почали все частіше випробовувати винахід у своїх продуктах. Та чи шкідливий він?

Об’єктивної відповіді на питання досі немає. Противники добавки вважають, що Е621 має токсичні властивості і може призводити до серйозних захворювань. Експерти кажуть, що глутамат натрію викликає залежність і при інтенсивному вживанні може перевантажити наші рецептори. Що радять дієтологи щодо використання Е621 – дивись у сюжеті «Загубленого світу» просто зараз:

Loading...

Дивись також:

Не пропусти програму «Загублений світ» в ефірі телеканалу 2+2 з понеділка по четвер, о 16:50!

Новини

Всі новини
Вимушені переселенці вже наперед спланували, як будуть відбудовувати свої міста…
Збитки України від російської агресії перевищують 150 мільярдів доларів…
Загадковість людської природи завжди викликала цікавість та захоплення…
Випуск присвячений процесу відбудови України…
Дивитись більше