Прокляття Марса та загадкові об’єкти на його орбіті: чому люди не могли потрапити на Червону планету вісім років?

Загублений світ

Одна із космічних станцій зробила шокуючі знімки перед тим, як зникнути назавжди…

Таке поняття, як «прокляття Марса» існує вже давно. І його використовують не лише ЗМІ у гонитві за сенсацією, але й авторитетні науковці. Вони кажуть про дивні сили, які оберігають Червону планету від людського втручання.

Наприклад, у 2011 році космічна станція «Фобос-Грунт», яка мала привезти на Землю ґрунт із супутника Марса Фобоса, так і не змогла перейти на траєкторію польоту Марса – з невідомої причини не ввімкнулись двигуни.

Раніше, теж за загадкових причин, у 1988 році у космосі зникла радянська станція «Фобос-1», а за рік – «Фобос-2». Але перед тим, як зникнути назавжди, «Фобос-2» вдалося вийти на орбіту Марса і зробити декілька вражаючих знімків.

На фото було видно якийсь рухомий об’єкт, який нагадував веретено. Що саме це було, офіційно залишилося загадкою. Уфологи висунули версію, що земний апарат збили інопланетяни, а веретено – це їхній корабель, або його тінь.

«Це тінь, але питання – від чого? Можна припустити, що вона належить об’єкту, який там не очікували зустріти», - висунув своє припущення професор Лондонського наукового музею Джон Беклейк.

Пізніше спроби дістатися Марса також були невдалі. Слідом за «Фобос-2» загинули ще два апарати. Цілих вісім років ніхто не міг потрапити на Червону планету. Невже дійсно існує хтось, або щось, що оберігає планети від людей?

Подробиці дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Україна активно розвиває програми підтримки для ветеранів…
На стінах деяких будинків досі є загадкові символи, схожі на пентаграми…
Це сталося в регіоні, де раніше вже зникло кілька десятків супутників…
Дивитись більше