Праобраз богині та Єгипет замість США: маловідомі факти про американську статую Свободи

Загублений світ

Цю споруду подарували американцям французи ще у 1886 році…

Статуя Свободи розташована в США на острові Свободи, що знаходиться у Верхній Нью-Йоркській бухті. Цю споруду подарували американцям французи ще у 1886 році. Її начебто спроектували і побудували французькі масони і за легендою праобразом символу свободи американського народу стала богиня підземного царства пітьми та чаклунства Геката, а встановити статую мали у … Єгипті.

Богиню Гекату зображують зі смолоскипом і сімома рогами. Давні греки вірили, що вона робить людей божевільними та навіює одержимість нав’язливими ідеями. Мало кому відомо, але спочатку Франція планувала встановити символічний постамент не у Нью-Йорку, а у єгипетському місті Порт-Саїд на вході головної портової артерії світу Суецького каналу, а назву статуя спочатку мала «Світло Азії».

Однак, тодішній єгипетський правитель заборонив встановлювати у його країні пам’ятник рогатій богині, яка зводить з розуму людей. Статую тоді подарували США. Деякі люди вважають, що постамент дійсно впливає на підсвідомість людей і що, ніби, у смолоскип вбудоване резервний ретранслятор. Подробиці – у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Дивись також:

Новини

Всі новини
Збитки України від російської агресії перевищують 150 мільярдів доларів…
Загадковість людської природи завжди викликала цікавість та захоплення…
Випуск присвячений процесу відбудови України…
Історії про відвідування Землі космічними прибульцями більш ніж просто міфи…
Дивитись більше