Небесна Сотня: наймолодшим полеглим героєм революції Гідності став 17-річний Назар Войтович

Загублений світ

Студент та активіст Тернопільського Майдану приїхав у Київ попри заборону батьків…

Коли почалася революція Гідності у 2013-2014 роках, тисячі людей вийшли на Майдан Незалежності аби відстояти своє майбутнє. Десятки беззбройних українців, звичайних людей, які просто хотіли жити в нормальній країні, загинули там. Але усі вони вважали, що якщо беззаконня стає законом, то спротив стає обов’язком.

17-річний Назар Войтович, якщо зважати на вік, був дитиною. Однак, він мав хоробре серце справжнього чоловіка. Студент та активіст Тернопільського Майдану приїхав у Київ попри заборону батьків і вже за дві години загинув під кулями. Назар мріяв стати художником-дизайнером. Тепер його картини зберігаються у музеї, відкритому на його честь у рідному селі.

Назар Войтович став наймолодшим героєм Небесної Сотні, а найстарший – 73-річний Яків Зайко, білорус із Житомира. Батько п’ятьох дітей помер від інфаркту під час наступу Беркуту. Історії інших полеглих героїв Майдану – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Також не пропусти, з 6 лютого, щопонеділка, о 17:00 на 2+2 виходитимуть прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Збитки України від російської агресії перевищують 150 мільярдів доларів…
Загадковість людської природи завжди викликала цікавість та захоплення…
Випуск присвячений процесу відбудови України…
Історії про відвідування Землі космічними прибульцями більш ніж просто міфи…
Дивитись більше