Найбільший злиток золота у світі: компанія Mitsubishi відлила золоту цеглину вагою 250 кілограмів

Загублений світ

Який рекорд був попереднім, і хто його встановив?..

Золото завжди привертало увагу людей своєю винятковою цінністю. Історія золота переплетена з історією людської одержимості цим благородним металом. Вже у середньовіччі, золото стало причиною великих подорожей та відкриттів, коли європейці підкорили два Американські континенти, шукаючи нові джерела золота та багатств.

Сучасність також свідчить про те, що «золота лихоманка» не втратила своєї сили. Нині ми стоїмо на порозі нової епохи, коли починаємо розглядати космос, як можливе джерело золота. Це вказує на безмежну привабливість цього металу та готовність людей ризикувати й докладати зусиль для його добування.

Приклад колекції саудівського кронпринца Мухаммеда ібн Салмана з золотими автомобілями, серед яких шестиколісний Mercedes-Benz, золотий Porsche Spyder та Lamborghini, на створення якої пішло 500 кілограмів золота, свідчить про те, як золото може стати виявом розкоші та статусу.

«Коли ми купуємо звичайний автомобіль, як тільки він виїжджає із салону, то його ціна падає на 10%. Кожний рік він втрачає ще по 10-20%. Але коли ви купуєте автомобіль, який створений із чистого золота, то з кожним роком він збільшує свою вартість», - розповів інвестиційний банкір Василь Невмержицький.

Золото залишається найціннішим металом у світі, і ціна на нього продовжує рости. Наразі найбільший злиток золота знаходиться у Японії. Компанія Mitsubishi відлила золоту цеглину вагою 250 кілограмів. Це була відповідь, на створений у Тайвані злиток, вагою 220 кілограмів. Ці величезні злитки є своєрідними символами зростаючої ціни на золото та безсумнівної важливості цього металу в сучасному світі.

«Ціна на золото і далі буде рости. Якщо на початку 80-х років за 20 унцій золота можна було придбати квартиру, то сьогодні за них можна купити будинок з басейном, ще й на машину вистачить», - розповів ювелір-дизайнер Армандо Шадон.

Але куди заведе людство така «золота лихоманка»? Дивись неймовірні історії про силу золота та тих, хто ним володіє у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Риби в зоні відчуження можуть досягати трьох метрів у довжину…
Україна активно розвиває програми підтримки для ветеранів…
На стінах деяких будинків досі є загадкові символи, схожі на пентаграми…
Це сталося в регіоні, де раніше вже зникло кілька десятків супутників…
Дивитись більше