Міста майбутнього вже існують

Загублений світ

Що таке "розумні міста" та де вони знаходяться? Коли чекати на транспорт майбутнього без водіїв?

Дві третини населення Землі наразі живе у містах. Люди вже зараз прагнуть жити у великих містах, бо саме тут вирує активне соціальне життя та зосереджені основні капітали світу. Вже скоро майже половина землян житиме лише у кількох гігантських мегаполісах. Місто майбутнього народить людину майбутнього.

До 2030 року найбільшим містом світу стане Токіо, Нью-Йорк опиниться на 14 місті. У місті майбутнього будуть не потрібні гроші, майже немає злочинності, онлайн-системи стежать за порядком на вулицях та у будинках, а також керують транспортом. А більшість енергії на потреби міста надходить від сонячних батарей. 

Подібні міста вже не новинка на Сході. Наприклад, в одному з міст Японії будинки живляться від сонячної енергії, використання води скорочене на 30%, а вулицями можна їздити лише не електроавтомобілях, самокатах чи велосипедах. Розробники кажуть, що на розумні міста легше перетворити невеличкі населені пункти, що тільки розвиваються. "Навчити" старі великі міста з дорогами та комунікаціями, збудованими за старими технологіями дуже складно. Та навіть такі міста можуть стати смарт-містами.

Люди майбутнього вимагатимуть і транспорту майбутнього. Усі сучасні виробники автомобілів вже працюють над тим, щоб відмовитися або мінімізувати використання органічного палива, зробити поїздку безпечнішою та зручнішою. Зараз головна претензія до автомобіля без водія – це безпека, тому такі автомобілі випробовуються значно жорсткіше, ніж їхні бензинові пращури з водієм кермом та педалями, та проходять численні тестування в надскладних умовах. Більше того, у 2017 році Ілон Маск представили вантажівку майбутнього - надпотужний електрокар для перевезення вантажів, у який інтегрована розумна система автопілоту.

Змінюються і дороги. Так, у Китаї з’явилась дорога із сонячними батареями. Унікальна вона тим, що може заряджати електромобілі прямо на ходу. Дорогою майбутнього можуть похвалитися і Нідерланди. 

Все про небезпечний, шокуючий, невідомий досі світ розкаже програма Загублений світ з вівторка по п'ятницю о 17:20 на 2+2! 

Новини

Всі новини
Вимушені переселенці вже наперед спланували, як будуть відбудовувати свої міста…
Збитки України від російської агресії перевищують 150 мільярдів доларів…
Загадковість людської природи завжди викликала цікавість та захоплення…
Випуск присвячений процесу відбудови України…
Дивитись більше