Місце помсти мерців: легендарний висячий цвинтар Сагади закрився після шокуючих таємничих смертей

Загублений світ

Усе почалося навесні 2016 року…

З давніх-давен люди вірили, що мерці можуть повертатись у світ живих заради помсти. У більшості випадках легенди залишалися просто легендами. Але не з висячим цвинтарем у долині Ехо, що біля селища Сагади.

Усе почалося навесні 2016 року. Раптово зі скелі зірвалися і впали в ущелину кілька домовин, які були непорушними три тисячі років. А після обвалу трун у Сагаді почали відбуватися моторошні речі, які важко пояснити. Спочатку тут загинув 18-річний турист зі США. Юнак практикував скелелазіння і зірвався зі скелі, що межує з висячим цвинтарем. Наступною жертвою стала туристка з Англії. Вона придбала екскурсію у печери, розташовані трохи нижче висячого кладовища, а за кілька годин жінку знайшли у іншому кінці віддаленого маршруту мертвою.

«Як розповіли місцеві, у цієї жінки ні з того, ні з сього зупинилося серце. А потім на тому ж місце загинув ще один турист, з Польщі», - розповіла парапсихолог та дослідник традицій Євдокія Вернигор.

До слова жінка, теж намагалася на власні очі побачити висячий цвинтар Сагади. На початку травня 2017 року вона прилетіла на Філіппіни проте, нажаль або на щастя, зробити цього не змогла.

«Цей цвинтар зачинили тому, що люди бояться помсти мерців», - розповіла Євдокія.

Останньою краплею у низці жахливих подій стала трагедія 4 травня 2017 року. Під час навчань у долині Ехо впав гвинтокрил. Загинули пілот і два члени екіпажу. Збіг це чи ні, але напередодні один із військових мав вихідний і відвідав висячий цвинтар Сагади. Наступного дня, після цієї трагедії, місцева влада вирішила закити кладовище для відвідувачів.

Подробиці дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Риби в зоні відчуження можуть досягати трьох метрів у довжину…
Україна активно розвиває програми підтримки для ветеранів…
На стінах деяких будинків досі є загадкові символи, схожі на пентаграми…
Це сталося в регіоні, де раніше вже зникло кілька десятків супутників…
Дивитись більше