Його точна копія, створена кондитерами Le Cordon Bleu, показує, наскільки тонка і кропітка робота стоїть за кожним королівським десертом.
«Він вийшов 250 кілограмів і майже 3 метри заввишки. Для виготовлення маленького елементу потрібно близько години», - ділиться Джулі Волш, шеф-кондитерка.
Кожен елемент торта виготовлений вручну: мінімум тіста, багато сухофруктів, які попередньо вимочують у дорогому алкоголі зі спеціями. Після приготування десерт настоюється щонайменше пів року, і чим довше, тим він смачніший.
«Сподіваюся, мені більше ніколи не доведеться його готувати. Він коштував нам щонайменше двадцять тисяч фунтів», - сміється Джулі Волш.
Цей торт – не просто десерт, а справжня родзинка весільної церемонії. За традицією у день весілля гості майже не пригощаються тортом. Від нього відрізають лише один шматочок, який молодята зберігають: коли народжується перша дитина, вони його з’їдають, продовжуючи сімейну історію.
Королівський торт – це поєднання майстерності, багатовікових традицій та символу сімейного щастя, який пережив десятиліття і став частиною світової кулінарної легенди.
А чи уявляли ви, скільки годин майстерної роботи стоїть за одним шматочком торта? І як така традиція впливає на сучасні весільні церемонії? Про все це ти можеш дізнатися у випуску проєкту «Загублений світ» просто зараз.
Loading...
Не пропусти! Щопонеділка нові випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», що занурюватимуть кожного у захопливі історії, неймовірні відкриття та таємниці, які формують наш світ. Дивись прем’єру о 17:15 на телеканалі 2+2!
Читай також: