Колишня вчителька з Донецька, яка двічі втратила дім через росію, сьогодні розміновує Україну

Загублений світ

Втративши друзів та колег, Юлія не здалася…

У 2014 році Юлія Кателік, колишня вчителька англійської мови з Донецька, втратила свою домівку через російську агресію. Разом із родиною, двома маленькими синами та невісткою, вона була змушена покинути рідне місто, взявши з собою лише необхідний одяг та маленькі торбинки. На той момент Юлія була впевнена, що через місяць вони повернуться додому, але доля розпорядилася інакше.

Родина переїхала до Краматорська, де почали життя з чистого аркуша. Юлія вирішила кардинально змінити свою професію та влаштувалася працювати в швейцарський фонд, який займається гуманітарним розмінуванням у різних країнах світу. З 2015 року цей фонд розпочав свою діяльність і в Україні.

Юлія пройшла навчання та стала керівником групи нетехнічного обстеження, відкривши офіс у Слов'янську. У 2020 році фонд відкрив ще один офіс у Маріуполі, який успішно працював до трагічного 2022 року. Під час чергової атаки російських військ Юлія вдруге втратила свій дім. Вона з болем згадує той момент, коли зачинила двері своєї квартири в Маріуполі, розуміючи, що залишає не лише житло, але й частину своєї душі.

Втративши друзів та колег, Юлія не здалася. Вона разом з іншими співробітниками фонду відновила роботу в Україні, збільшивши штат працівників з 25 до 307 осіб. Сьогодні вони мають два операційні офіси на Чернігівщині та Харківщині і працюють над тим, щоб зробити Україну безпечною.

Щодня сапери ризикують власним життям, виконуючи свою місію. Юлія Кателік – одна з тих, хто не побоявся змін і обрав шлях, що рятує людські життя.

Більше цікавого про розмінування України дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Риби в зоні відчуження можуть досягати трьох метрів у довжину…
Україна активно розвиває програми підтримки для ветеранів…
На стінах деяких будинків досі є загадкові символи, схожі на пентаграми…
Це сталося в регіоні, де раніше вже зникло кілька десятків супутників…
Дивитись більше