Книга рекордів України: перший світовий рекорд українці встановили у Чернігові за допомогою 364 тисяч 860 пивних кришечок

Загублений світ

Що троє дівчат і двоє хлопців із них спорудили?

Світова книга рекордів Гіннеса була створена у 1955 році. За час своєї незалежності Україна теж надрукувала свою власну книгу (і не одну) з досягненнями українців. Її засновником є спортивний журналіст Валентин Щербачов. Він помітив шалену популярність незвичних рекордів за кордоном ще сорок років тому.

«У нас такий перший солідний рекорд був у Чернігові на пивзаводі. Троє дівчат і двоє хлопців склали піраміду з 364 тисячі 860 пивних кришечок. І це був світовий рекорд», - згадує Валентин Щербачов

Перша книга суто українських рекордів вийшла друком у 2002 році. І це був тільки початок.

«Я в ній залишив вкінці дві чисті сторіночки і написав, що кожен з вас рекордсмен. Ви вперше стрибнули у довжину, вперше зробили зарядку – пишіть про свій рекорд. Зараз у нас кожного тижня, як би воно там не було, три-п’ять заявок є на рекорди», - каже засновник книги рекордів України.

Наприклад, знищена росіянами гордість української авіації – найбільший, найважчий і найпотужніший у світі транспортний літак «Мрія» має 240 світових рекордів, серед яких: рекорд з перевезення максимально комерційного вантажу та абсолютний рекорд вантажопідйомності у 253 тонни. Але і ці рекорди не зрівняються із тими, які встановлювали звичайні українці.

Про українські найвідоміші рекорди, що увійшли до Книги рекордів Гіннеса – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Дивись також:

Новини

Всі новини
Вимушені переселенці вже наперед спланували, як будуть відбудовувати свої міста…
Збитки України від російської агресії перевищують 150 мільярдів доларів…
Загадковість людської природи завжди викликала цікавість та захоплення…
Випуск присвячений процесу відбудови України…
Дивитись більше