Її поховали у вирві від снаряду, який її вбив: хлопчина, що усиновив братів та сестер, розповів як померла їхня мама

Загублений світ

Родина мешкала у селі Верхньоторецьке, Донецької області…

15 березня 2022 року 17-річний В’ячеслав Ялов запам’ятає, як найстрашніший день у своєму житті. На той час його рідне село Верхньоторецьке, Донецької області, вже кілька тижнів знаходилося під постійними обстрілами. Одного дня хлопчина разом зі своєю мамою Мариною поверталися додому, де на них чекали ще 4 малолітніх братів та сестер Славка, коли два російські снаряди в одну мить зруйнували життя цієї родини.

«Коли я відкрив очі, то побачив маму. Вона лежала на боці і її останні слова були «зі мною все добре». Мама загинула у мене на руках», - не стримуючи сліз розповів В’ячеслав.

Марину поховали просто у вирві від снаряду, який її вбив, бо постійні обстріли просто не давали іншого варіанту. Жінка була матір’ю-одиначкою. В одну мить сиротами залишилися п’ятеро дітей (В’ячеславу на той час ще не виповнилося 18 років). А тоді повернувшись додому, 17-річний юнак і гадки не мав, що йому робити далі.

«Як сказати дітям, я просто не знав. Але коли зайшов в дім, то вони самі усе зрозуміли. У мене лише Ніколь спитала, чи можна було врятувати маму», - згадує юнак.

Не один рік мама Марина була провідником родини Ялов, а зараз ця важка відповідальність впала на плечі В’ячеслава. Хлопець прийняв рішення за будь-яку ціну зберегти родину і коли йому виповнилося 18 років, взяв опіку над неповнолітніми братиками та сестричками. Але перед сім'єю постали нові труднощі: де жити, як себе фінансово забезпечувати та отримувати навчання? І коли історію родини дізналася вся Україна, сталося непередбачуване. Подробиці – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Знання про ці методи могли бути відомі набагато раніше, ніж ми думали…
Дивитись більше