Готель Рюген у Пхеньяні за $750 млн зі 105 поверхами і 330 метрів заввишки жодного разу не приймав гостей

Загублений світ

Потрапити туристам туди практично неможливо. Але…

Північна Корея – найзакритіша країна світу. Потрапити туристам туди практично неможливо. Але не дивлячись на це, влада країни вирішили побудувати найвищий готель у світі. Правда, було це ще у 1989 році.

Готель Рюген у Пхеньяні у 105 поверхів і 330 метрів заввишки мав стати символом процвітання Північної Кореї. Перші туристи мали туди заселитися ще у 1989 році. Але не так сталося, як гадалося. Будівництво затяглося на понад 15 років, а коли витрати сягнули $750 млн, взагалі було заморожене.

Зрештою споруду таки добудували, але жодна з міжнародних туристичних кампаній, побоюючись санкцій, так і не наважилася почати бізнес у КНДР. Та і уряд підрахував – навіть, якщо зробити готель найдорожчим у світі, доходи не покриють і половини витрат на експлуатацію. Тож жодного туриста Рюген так і не прийняв.

Але, це не єдине фіаско з будівництва у світі. Які провали ще є – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Також не пропусти, з 6 лютого, щопонеділка, о 17:00 на 2+2 виходитимуть прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Вимушені переселенці вже наперед спланували, як будуть відбудовувати свої міста…
Збитки України від російської агресії перевищують 150 мільярдів доларів…
Загадковість людської природи завжди викликала цікавість та захоплення…
Дивитись більше