Філіали пекла на Землі: в ефіопській жовто-гарячій пустелі сірки та лавових озер мешкає цілий народ

Загублений світ

Давні греки вважали, що у пеклі течуть вогняні ріки, а повітря насичено сіркою…

Більшість місць на нашій планеті непридатні для життя. Десь скаженіє лютий мороз, десь спека, а десь – загазували так, що просто неможливо дихати. Але знаходяться люди, які обирають собі для життя саме ці філіали пекла на Землі. Чому вони так роблять?

Давні греки вважали, що у пеклі течуть вогняні ріки, а повітря насичено сіркою. Якщо це дійсно так, то ефіопська пустеля Данакіль – це пекло. Вулкан Ерта Але вивергає лавові озера. Навколо – жовто-гаряча пустеля сірки і щосекунди можна провалитися на ще нижчий рівень пекла.

«Пустеля розташована на 110 метрів нижче рівня моря. Вода, що сюди потрапляє, миттєво випаровується, лишаючи соляний шар», - розповів мандрівник харків’янин Сергій Доля, який побував у ефіопській пустелі Данакіль.

Здавалося, що жити тут просто неможливо. Проте це не так. Тут за вічної 40-градусної спеки мешкає цілий народ. Як вони виживають, та чому не залишають місце, яке схоже на пекло? Подробиці – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Знання про ці методи могли бути відомі набагато раніше, ніж ми думали…
Це нові перспективи для людей, які втратили кінцівки або рухливість…
Дивитись більше